MM logo red

Dit is het verschil tussen een iPhone 14 en een iPhone 14 Pro

Jasper14 JUNI 2023
unknown description

Twijfel je nog tussen een iPhone 14 en een iPhone 14 Pro? Aan elk model zit een ander prijskaartje, maar dat is natuurlijk niet het enige verschil. Want beide iPhones hebben ook hun eigen unieke specificaties, zoals een andere camera en display. MediaMarkt zet de grootste verschillen tussen de iPhone 14 en de 14 Pro op een rijtje zodat je makkelijker kunt beslissen welke smartphone het best bij je past.

Wat is het belangrijkste verschil tussen de iPhone 14 en 14 Pro?

Wat is het belangrijkste verschil tussen de iPhone 14 en 14 Pro? - Quelle est la différence principale entre l’iPhone 14 et 14 Pro ?

Een van de belangrijkste verschillen tussen de iPhone 14 en de iPhone 14 Pro is de camerakwaliteit. De camera van de iPhone 14 Pro heeft namelijk meer megapixels en 3 lenzen in plaats van 2. Ook het scherm van beide smartphones is anders. Zo heeft de iPhone 14 nog altijd een notch (da’s de scherminkeping bovenaan het scherm), terwijl de iPhone 14 Pro uitpakt met het nieuwe Dynamic Island. Dat is een zwart, dynamisch balkje dat je allerlei info en meldingen laat zien. Bovendien heeft de Pro een always on-scherm dat je meldingen, widgets en klok constant weergeeft – zelfs als je gsm vergrendeld is. Er zijn ook enkele designverschillen. Zo zijn de iPhone 14 en 14 Pro elk verkrijgbaar in andere kleuren. Ten slotte heeft de iPhone 14 Pro een krachtigere processor en batterij.

iPhone 14: dit zijn de voordelen

iPhone 14: dit zijn de voordelen - Les points forts de l’iPhone 14

Het allergrootste voordeel van de iPhone 14 is misschien wel zijn prijs. Als standaardmodel is de iPhone 14 namelijk de goedkoopste van zijn generatie. Natuurlijk zijn er nog meer redenen om voor deze uitvoering te kiezen, want als opvolger van de iPhone 13 heeft de iPhone 14 heel wat nieuws te bieden. Wil je jouw iPhone upgraden, dan is de 14 dus een goede optie met gloednieuwe specificaties en functionaliteiten. Zo is de camera van de iPhone 14 voorzien van nieuwe functies, zoals automatische beeldstabilisatie. Daarmee kun je betere foto’s en video’s maken. De camera heeft ook een groter diafragma gekregen, waardoor je ook bij weinig licht mooie foto’s trekt. Bovendien beschikt de iPhone 14 over een krachtigere processor dan z’n voorganger – lees: je iPhone is sneller –, een groter werkgeheugen van 6 MB en een batterij die tot wel 10 uur langer meegaat.

iPhone 14 Pro: dit zijn de voordelen

iPhone 14 Pro: dit zijn de voordelen

Een van de belangrijkste voordelen van een iPhone 14 Pro is zijn camerakwaliteit. Terwijl de iPhone 14 een camera van 12 megapixels heeft, krijg je er bij de iPhone 14 Pro eentje van 48 megapixels. Zo kun je nog scherpere beelden vastleggen en ook filmen in 4K. Bovendien zit er op de iPhone 14 Pro ook nog 1 extra lens: een telelens. Daarmee kun je gemakkelijk inzoomen zodat je ook van veraf hoge kwaliteitsfoto's kunt maken. Een ander pluspunt van de 14 Pro is z’n always on-functie, waardoor je het scherm niet meer hoeft aan te raken om je meldingen, de tijd of je batterijpercentage te zien. Het scherm van de iPhone 14 Pro is bovendien nog net iets helderder en responsiever dan dat van de iPhone 14. Nog een ander pluspunt is de opslagruimte: bij de 14 Pro kun je tot 1 TB opslag kiezen, wat handig is als je veel foto’s en video’s maakt.