MM logo red

Je Apple Watch koppelen: hoe doe je dat?

Jasper26 JULI 2023
unknown description

Een Apple Watch trackt onder andere je dagelijkse beweging, houdt je gezondheid in de gaten (bijvoorbeeld je hartslag en slaappatroon) en zorgt ervoor dat je altijd bereikbaar bent – zelfs wanneer je jouw iPhone niet bij hebt. Heb je deze smartwatch net gekocht? Koppel dan je Apple Watch aan je iPhone door deze 3 eenvoudige stappen te volgen.

Koppel je Apple Watch in 3 stappen aan je iPhone

Koppel je Apple Watch in 3 stappen aan je iPhone

Je Apple Watch koppelen aan je iPhone doe je in 3 eenvoudige stappen. Het volstaat om de smartwatch in de buurt van je iPhone te houden en even te wachten tot het Apple Watch-koppelingsscherm op je smartphone verschijnt. Dan kun je het horloge configureren en beveiligen, om tot slot je favoriete apps te installeren. Maar voor je daaraan begint, kun je best eerst je Apple Watch opladen. Zo ben je zeker dat je smartwatch niet uitvalt halverwege het koppelen. Hieronder vertellen we je stap voor stap wat je moet doen om je Apple Watch te installeren.

Stap 1: Houd je iPhone in de buurt van je Apple Watch

Stap 1: Houd je iPhone in de buurt van je Apple Watch

Zorg ervoor dat je Apple Watch volledig opgeladen is. Zet het toestel dan aan en houd het dicht bij je iPhone. Wacht tot het Apple Watch-koppelingsscherm verschijnt op je iPhone en tik op ‘Ga door’. Zie je het scherm niet? Geen zorgen, je kunt ook de app van Apple Watch op je smartphone openen en op ‘Koppel nieuwe Watch’ tikken. Deze app staat standaard op elke iPhone. Je hoeft hem dus niet nog zelf te installeren.

Stap 2: Installeer en beveilig je Apple Watch

Stap 2: Installeer en beveilig je Apple Watch

Nu kun je de Apple Watch configureren. Tik op ‘Ga door’ wanneer je de melding ‘Gebruik je iPhone om deze Apple Watch te configureren’ te zien krijgt. Verschijnt de melding niet? Kies dan ‘Start koppeling’ in de Apple Watch-app op je iPhone. Volg de instructies op beide toestellen om de configuratie te voltooien. Tot slot kun je ook een wachtwoord instellen, zodat je gegevens niet zichtbaar zijn voor anderen wanneer je de smartwatch niet draagt.

Stap 3: Voeg apps toe aan je Apple Watch

Voeg apps toe aan je Apple Watch

Sommige apps op je iPhone werken ook op je Apple Watch. Als laatste stap tijdens het koppelen van je Apple Watch aan je iPhone kun je meteen alle beschikbare apps installeren op je smartwatch. Je kunt deze stap ook overslaan en op ‘Kies later’ tikken. Zo kun je zelf selecteren welke apps je op je horloge wilt installeren en welke niet. Standaardapps zoals iMessage en Mail worden automatisch op je Apple Watch gezet.

Wat als het koppelen van je Apple Watch aan je iPhone niet lukt?

Wat als het koppelen van je Apple Watch aan je iPhone niet lukt?

Lukt het niet meteen om je iPhone en je nieuwe Apple Watch te koppelen? Zorg er eerst en vooral voor dat de smartwatch volledig opgeladen is en, net als je iPhone, verbonden is met bluetooth en internet. Loopt het nog steeds mis? Misschien is jouw Apple Watch al met een andere iPhone gekoppeld en moet je hem eerst ontkoppelen. En als je de toegangscode van de smartwatch vergeten bent, kun je de Apple Watch opnieuw instellen en het koppelingsproces nogmaals doorlopen. Bij problemen kan MediaMarkt je ook helpen om je apparaat startklaar te maken.

Je Apple Watch koppelen aan een nieuwe iPhone

Je Apple Watch koppelen aan een nieuwe iPhone

Heb je een nieuwe iPhone gekocht en wil je je smartwatch overzetten? Dan moet je de Apple Watch loskoppelen van je vorige iPhone voordat je hem kunt verbinden met je nieuwe toestel. Dat doe je via de app van Apple Watch op je oude iPhone. Tijdens de ontkoppeling wordt er automatisch een reservekopie van de smartwatch gemaakt, inclusief alle apps die erop geïnstalleerd zijn. Zo ben je de gegevens over je gezondheid en beweging niet kwijt. Wil je liever vanaf nul beginnen? Dan kun je de Apple Watch resetten via de instellingen van het horloge.

Kun je een Apple Watch koppelen aan een Android smartphone?

Kun je een Apple Watch koppelen aan een Android smartphone?

Je kunt een Apple Watch niet koppelen aan een Android smartphone. Een Apple Watch is namelijk specifiek ontworpen voor gebruik met de iPhone en is dus alleen compatibel met dit toestel. De Apple Watch-app vind je dan ook alleen op iPhones. Natuurlijk betekent dit niet dat je geen smartwatch kunt gebruiken met een Samsung smartphone of een andere gsm die op Android draait. Er zijn naast de Apple Watch namelijk ook heel wat andere smartwatches verkrijgbaar die wel werken met Android smartphones. Deze modellen hebben gelijkaardige functionaliteiten, zodat iedere smartphonegebruiker van een slim horloge kan genieten.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn