MM logo red

Je Apple Watch resetten: hoe doe je dat?

Jasper26 JULI 2023
unknown description

Ben je van plan je Apple Watch te verkopen? Dan wil je vast al je gegevens van het horloge verwijderen en de smartwatch ontkoppelen van je iPhone. Zo kan de nieuwe eigenaar het toestel zelf naar wens configureren. Ook als je smartwatch niet goed meer oplaadt, kan het helpen om het terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Op deze pagina vertellen we je hoe een (harde) reset van je Apple Watch doet.

Apple Watch terugzetten naar de fabrieksinstellingen

Apple Watch terugzetten naar de fabrieksinstellingen

Je kunt een Apple Watch terugzetten naar de fabrieksinstellingen als de smartwatch vaak vastloopt, als je Apple Watch opladen niet meer goed lukt of om ruimte vrij te maken. Door het toestel terug naar de fabrieksinstellingen te zetten, kun je de Apple Watch blijven gebruiken zonder hem los te koppelen van je iPhone. Hoe doe je dit? Ga naar de instellingen van je Apple Watch, kies ‘Algemeen’ in het menu en tik op ‘Stel opnieuw in’. Als je kiest voor een refurbished Apple Watch, dan is dit al gebeurd voor verkoop.

Apple Watch volledig resetten

Apple Watch volledig resetten

Als je jouw Apple Watch zelf niet meer wilt gebruiken, dan kun je een harde reset van het toestel doen voor je het verkoopt of weggeeft. Zo kan de volgende gebruiker de Apple Watch vlot koppelen aan een iPhone zonder dat hij of zij eerst nog al je instellingen, Apple Watch-apps en gegevens moet wissen. Opgelet: reset je Apple Watch alleen volledig als je het toestel wilt ontkoppelen van je eigen iPhone en het wilt terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Al je gegevens worden namelijk verwijderd van de Apple Watch.

Reset je Apple Watch via je iPhone

Reset je Apple Watch via je iPhone

Je kunt je smartwatch volledig resetten via je iPhone. Houd de Apple Watch in de buurt van je iPhone. Open de Apple Watch-app op je smartphone en tik op ‘Mijn Watch’ -> ‘Alle Watches’. Tik dan op de infoknop naast de Apple Watch die je wilt ontkoppelen en resetten, en kies ‘Koppel Apple Watch los’. Tot slot bevestig je de actie met je Apple ID of paswoord. Je smartwatch is nu losgekoppeld van je iPhone en automatisch teruggezet naar de fabrieksinstellingen. De nieuwe eigenaar kan het toestel nu opnieuw configureren.

Koppel je Apple Watch los zonder je iPhone

Koppel je Apple Watch los zonder je iPhone

Heb je je iPhone niet meer of is de batterij net plat wanneer je de Apple Watch wilt ontkoppelen? Geen probleem, je kunt de slimme horloge ook zonder iPhone resetten. Ga naar de instellingen van je Apple Watch en selecteer ‘Algemeen’ -> ‘Stel opnieuw in’ -> ‘Wis alle inhoud en instellingen’. Geef dan je wachtwoord in als erom wordt gevraagd. Tot slot bevestig je dat je de Apple Watch echt wilt resetten door op ‘Wis alles’ te tikken. De smartwatch wordt dan onherroepelijk opnieuw ingesteld op de fabrieksinstellingen.

Kun je elke Apple Watch op dezelfde manier resetten?

Kun je elke Apple Watch op dezelfde manier resetten?

Er worden regelmatig nieuwe generaties van de Apple Watch uitgebracht. De smartwatch is, net als de iPhone, iPad, MacBook en iMac, ook verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen binnen dezelfde generatie. Maar of je nu beschikt over een Apple Watch SE, Apple Watch 6, Apple Watch 7, Apple Watch 8 of Apple Watch Ultra: je kunt je slimme horloge op net dezelfde manier resetten of terugzetten naar de fabrieksinstellingen als op deze pagina wordt beschreven.