MM logo red

Hoe werkt een smartwatch?

unknown description

Een slim horloge is meer dan zomaar een digitale klok. Met de meeste smartwatches kun je ook bellen, berichten ontvangen, naar muziek luisteren en apps bekijken. Bovendien beschikt een slim horloge ook over functies om je gezondheid of sportprestaties te monitoren, zoals hartslagmeting en slaaptracking. MediaMarkt vertelt je hoe een smartwatch werkt en wat je er allemaal mee kunt doen.

Wat kan een smartwatch allemaal?

Wat kan een smartwatch allemaal?

Een smartwatch kiezen is niet vanzelfsprekend, want er zijn veel verschillende merken en modellen. Wat een slim horloge allemaal kan, hangt vooral af van het prijskaartje en de leeftijd van het toestel. De goedkoopste smartwatches zijn basismodellen die je dagelijkse activiteiten bijhouden, terwijl duurdere en nieuwere horloges doorgaans meer functies en technologische extra’s bieden. Ze meten bijvoorbeeld je hartslag, zuurstofsaturatie, sportprestaties, calorieverbruik, slaapritme en stressniveau. Veel smartwatches hebben daarnaast een belfunctie en een ingebouwde gps, zodat je je gsm wat vaker thuis kunt laten. Ga bij jezelf te rade om de beste smartwatch voor jouw behoeften te vinden.

Hoe koppel je je smartwatch aan je telefoon?

Hoe koppel je je smartwatch aan je telefoon?

Een smartwatch maakt constant verbinding met je smartphone om je locatie en fysieke activiteiten bij te houden of oproepen en berichten door te schakelen. Om het horloge optimaal te gebruiken, verbind je het dus eerst met je telefoon. Installeer de bijbehorende app op je smartphone: Garmin Connect voor een Garmin-smartwatch, Watch voor een Apple Watch en Galaxy Wearable voor een smartwatch van Samsung. Soms is de app al standaard op je telefoon aanwezig. Activeer vervolgens bluetooth op beide apparaten en volg de stappen op het scherm van de smartwatch om met je gsm verbinding te maken.

Apps op je smartwatch zetten

Apps op je smartwatch zetten

Hoe je apps op een smartwatch installeert, hangt af van het merk en model. Op sommige smartwatches kun je namelijk rechtstreeks apps downloaden. Ga op het horloge naar de App Store (voor Apple Watch) of Google Play Store (voor Android-smartwatches) en kies uit de beschikbare apps. Dit is echter niet voor elk toestel mogelijk, want soms kun je alleen apps installeren op je smartwatch via je smartphone. Zorg er dus voor dat beide toestellen aan elkaar gekoppeld zijn. Vervolgens kun je apps downloaden zoals Strava, Spotify, Buienradar en WhatsApp. Zo bedien je je favoriete apps ook via je smartwatch.

Luister naar je favoriete hits op een smartwatch met bluetooth

Luister naar je favoriete hits op een smartwatch met bluetooth

Wil je ook tijdens het sporten, pendelen of schoonmaken van je favoriete playlist genieten? Kies dan een smartwatch met bluetooth, waarmee jeeenvoudig je draadloze bluetooth-oortjes of -hoofdtelefoon verbindt. Als je horloge Spotify en andere streamingdiensten ondersteunt, kun je rechtstreeks muziek op je wearable zetten en afspelen. Sommige smartwatches hebben ook ingebouwde muziek of capaciteit om gedownloade liedjes op te slaan. Afhankelijk van het merk en model van de smartwatch kan het gebeuren dat je de muziek via je gsm moet regelen en afspelen. Wil je dat liever niet, kijk dan zeker na welke muziekopties het toestel biedt voor je het in huis haalt.

Houd je dagelijkse activiteiten en prestaties bij met je smartwatch

Houd je dagelijkse activiteiten en prestaties bij met je smartwatch

Met een Fitbit of ander sporthorloge werk je bewust aan je conditie. Om je dagelijkse beweging en sportprestaties bij te houden, zijn deze smartwatches uitgerust met een ingebouwde hartslagmeter en gps. Dankzij die functies kan de activity tracker zaken als je route, afstand, aantal stappen, calorieverbruik en hartslag bijhouden. Je krijgt zo een accuraat overzicht van je gezondheid en fysieke prestaties en traint heel doelgericht. Wil je je smartphone thuis laten tijdens het sporten? Dan is een smartwatch met een ingebouwde gps-ontvanger de beste keuze. Horloges met enkel een gps-sensor hebben immers het signaal van je telefoon nodig om gegevens te registreren.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
Top 8 beste smartphones: prijs-kwaliteit
Telefoon & Navigatie

Top 8 beste smartphones: prijs-kwaliteit

Lees meer over