MM logo red

3 redenen om een kinderhorloge met gps te kopen

Jasper24 AUGUSTUS 2023
unknown description

Met een smartwatch om je pols blijf je op de hoogte van je gezondheid, dagelijkse beweging, oproepen en berichten. Maar zo’n slim horloge is niet alleen interessant voor volwassenen. Er zijn ook enkele goede redenen om een kinderhorloge met gps voor je kroost te overwegen. MediaMarkt deelt de 3 grootste voordelen van een smartwatch voor kinderen.

1. Weet altijd waar je kind is dankzij een kindersmartwatch

1. Weet altijd waar je kind is dankzij een kindersmartwatch

Een kinderhorloge met gps zorgt ervoor dat ouders op elk moment kunnen kijken waar hun kids zijn. Dat is praktisch als je kind aan het buitenspelen is of wanneer hij/zij onderweg is naar of van school. Maar hoe werkt zo’n gps-tracker eigenlijk? In het slimme horloge zit een ingebouwde gps-ontvanger die verbinding maakt met jouw smartphone om de locatie van je kind weer te geven. Ook als je niet in de buurt bent, kun je dus checken waar je kroost uithangt. Met sommige kindersmartwatches stel je zelfs virtuele grenzen in. Je ontvangt dan een melding op je telefoon als je kids het ingestelde gebied verlaten.

2. Wist je dat je met een kinderhorloge met gps kunt bellen?

Wist je dat je met een kinderhorloge met gps kunt bellen?

Even snel een boodschap doorgeven, laten weten dat het eten klaar is of checken of je kinderen hun huiswerk zeker al hebben gemaakt? Ook dat is mogelijk met een kinderhorloge met gps. Als de kindersmartwatch voorzien is van een simkaart, kun je er namelijk naar bellen. Je kind neemt op door over het display te swipen. Omgekeerd kan natuurlijk ook: mochten je kinderen je nodig hebben, bellen ze je eenvoudig met hun smartwatch. Vaak kunnen ouders zelfs veilige nummers instellen, zodat je kind niet met onbekenden kan communiceren.

3. Een smartwatch voor kinderen stimuleert beweging

3. Een smartwatch voor kinderen stimuleert beweging

Een activity tracker of kinderhorloge met gps moedigt kinderen op een speelse manier aan om meer te bewegen. De kindersmartwatch is voorzien van een stappenteller en instelbare bewegingsdoelen (bijvoorbeeld 13.000 stappen per dag). Zodra je kind dat doel bereikt, volgt een beloning: virtuele muntjes om een spelletje te spelen op de smartwatch, geanimeerde figuurtjes op het scherm of een nieuwe game of badge. Kids vinden het dikwijls ook heel leuk om zelf bij te houden hoeveel stappen ze op een dag gezet hebben en engageren zich vanzelf voor de beloning. De smartwatch zorgt er zo voor dat je hen niet constant zelf moet aansporen.

Dit zijn onze 5 beste kinderhorloges met gps

Dit zijn onze 5 beste kinderhorloges met gps

Overtuigd van de voordelen van een kinderhorloge met gps? Dan is het nu tijd om er eentje uit te kiezen. Enkele toonaangevende merken van smartwatches, zoals Garmin en Fitbit, hebben horloges en activity trackers die speciaal voor kinderen ontworpen zijn. Vergelijk goed de verschillende Garmin-horloges om te zien welk model geschikt is voor je kinderen. Sommige kindersmartwatches zijn voorzien van een gps en/of een belfunctie, andere zijn vooral bedoeld om kinderen meer te laten bewegen. Aan jou de keuze wat jij het belangrijkst vindt aan een smartwatch voor je kinderen. We inspireren je alvast met onze top 5