MM logo red

Bekijk onze 5 beste waterdichte smartwatches

Jasper31 AUGUSTUS 2023
unknown description

Niet alle waterdichte slimme horloges zijn even goed bestand tegen water. Sommige toestellen trotseren met gemak een felle regenbui, terwijl je andere smartwatches gerust onder de douche of tijdens het zwemmen kunt aanhouden. Op deze pagina vind je onze top 5 waterdichte smartwatches en ontdek je hoe je kunt zien of je met je horloge mag douchen, zwemmen of duiken.

Kun je douchen met een smartwatch?

Kun je douchen met een smartwatch?

Douchen met een smartwatch kan als het toestel niet gewoon spatwaterbestendig is, maar volledig waterdicht. Om dat te controleren, kijk je naar de ATM-classificatie of IP-code van je wearable. Beide waarden geven aan of je het horloge in de douche kunt aanhouden. Een smartwatch of activity tracker met 3 ATM doe je best uit tijdens het douchen, maar houd je met een gerust hart om in de regen. Is de ATM-waarde van het horloge 5 of hoger, dan kun je er wel veilig mee onder de douche. Ook de IP-classificatie geeft de mate van waterdichtheid aan: vanaf IPX8 is een smartwatch geschikt om mee te douchen.

Met welke smartwatch kun je zwemmen?

Met welke smartwatch kun je zwemmen?

Als je je zwemprestaties wilt bijhouden, is een waterdichte smartwatch geen overbodige luxe. Om na te gaan of je met je slimme horloge kunt zwemmen, kijk je naar de IP-score en/of ATM-certificering van het toestel. Die normen drukken uit hoe waterdicht het horloge exact is. Opteer voor een smartwatch met een ATM van 5 of hoger of een IP van minstens IPX8 als je van plan bent ermee naar het zwembad te gaan. Wil je met je wearable ook snorkelen, duiken of diepzeeduiken? Dan heb je een hogere waterresistentie nodig van respectievelijk 10, 20 en 100 ATM.

Dit is onze top 5 waterdichte smartwatches

Er zijn tal van waterdichte smartwatches op de markt, maar ze zijn niet allemaal even geschikt om mee te zwemmen of aan watersport te doen. Om de beste smartwatch te vinden, vergelijk je dan ook best even de verschillende waterbestendige modellen op je verlanglijstje. Heb je nog geen idee welke smartwatch je moet kiezen? Bekijk dan onze persoonlijke top 5 van waterdichte activity trackers en smartwatches. We kozen voor modellen van verschillende merken in diverse prijsklassen. Zo kun je kijken welk slim horloge goed bij je smartphone, smaak en budget past.

Samsung Galaxy Watch 5 Pro

Samsung Galaxy Watch 5 Pro

Dit veelzijdige slimme horloge heeft een waterbestendigheidsclassificatie van 5 ATM en IPX8. Met andere woorden: je kunt met de Samsung Galaxy Watch 5 Pro gerust zwemmen en douchen. Lang onder water blijven, duiken, snorkelen en snelle watersporten beoefenen zijn echter geen goed idee: daar is deze Samsung-smartwatch niet tegen bestand. De Galaxy Watch 5 Pro houdt tijdens het zwemmen je hartslag bij en meet ook je zwemafstand en -snelheid. Het is dus een prima keuze voor zwemmers die graag hun prestaties en vooruitgang in het zwembad bijhouden.

Apple Watch S8

Apple Watch S8

Met deze Apple Watch kun je zonder problemen douchen en zwemmen. Dat zie je aan de waterbestendigheidsnorm van 5 ATM. De Apple Watch S8 is met deze score ook voldoende waterdicht om veilig mee te douchen en baden. Wat je beter niet doet als je lang van deze smartwatch wilt genieten, is (diepzee)duiken, waterskiën en snorkelen. De wearable wordt tijdens deze activiteiten aan te hoge watersnelheden en te grote dieptes blootgesteld. Het horloge biedt nog enkele andere handige zwemfuncties. Zo telt het toestel automatisch je baantjes in het zwembad en monitort het je snelheid, afstand en hartslag tijdens het zwemmen.

Xiaomi Watch GT 2 Lite GL

Xiaomi Watch GT 2 Lite GL

De Xiaomi GT 2 Lite GL kun je tijdens het douchen en zwemmen aanhouden. Met een ATM-classificatie van 5 is deze smartwatch namelijk waterdicht tot 50 meter diep. Ook spatwater, tijdens een plensbui bijvoorbeeld, vormt dus geen probleem. Wel is het af te raden om het horloge om te houden als je echt heet water voor je douche gebruikt, in de sauna en tijdens een heftige watersport. Deze wearable van Xiaomi telt verder automatisch je banen. Zo volg je moeiteloos je work-out in het zwembad en krijg je een goed beeld van je vooruitgang.

Huawei Watch GT 3

Huawei Watch GT 3

Deze Huawei-smartwatch is een aanrader voor waterratten, want met een ATM-score van 5 is het horloge goed bestand tegen water. Het slimme horloge kun je dus in en rondom het water aanhouden zonder dat het beschadigd raakt. De Huawei Watch GT 3 heeft ook enkele nuttige zwemfuncties, zoals een banenteller en hartslagmeting onder water. Bovendien registreert de smartwatch de snelheid en afstand tijdens je zwemtraining. Het horloge is slechts waterdicht tot 50 meter diep. Doe het dus zeker af als je gaat duiken of als je lang in het water wilt blijven (bijvoorbeeld voor een snorkelsessie).

Fitbit Activity Tracker Versa 3

Fitbit Activity Tracker Versa 3

Net als de meeste Fitbit-smartwatches heeft ook de Fitbit Versa 3 een goede waterbestendigheid. Baden, douchen, naar het zwembad of de zee gaan: deze activity trackers zijn voldoende waterresistent voor al deze wateractiviteiten. De ATM-classificatie duidt op een maximale diepte van 50 meter. Om waterschade te voorkomen, laat je de Versa 3 dus best op het droge als je gaat duiken. Vul de lengte van het zwembad in (25 of 50 meter) en deze activity tracker telt het aantal banen dat je zwemt. Het uurwerk meet ook nauwkeurig je tijd.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn