MM logo red

6 manieren om je laptop op je tv aan te sluiten

Luca20 MAART 2024
unknown description

Klaar om je kijkervaring te transformeren? Door je laptop op je televisie aan te sluiten, open je een wereld van mogelijkheden. Stel je voor: films streamen in bioscoopkwaliteit, vakantiefoto's bekijken alsof je er weer bent of gamen op een scherm dat je in de actie meesleept. Op deze pagina gaan we dieper in op 6 handige methoden om deze verbinding te realiseren.

Laptop op je tv aansluiten via HDMI

Laptop op je tv aansluiten via HDMI

Beschikken zowel je laptop als je televisie over een HDMI-poort? Het maakt niet uit of je een Windows-laptop, of een professionele laptop hebt, je koppelt ze moeiteloos met een HDMI-kabel. Zorg voor een kabel van de juiste lengte, lang genoeg om je laptop veilig te plaatsen maar binnen bereik te houden. Je vermijdt echter beter kabels langer dan 5 meter; dit om signaalverlies tegen te gaan. Kies vervolgens de correcte HDMI-ingang via je tv-afstandsbediening. Als het goed is, zie je nu alles van je laptop haarscherp op je tv-scherm.

Laptop op je tv aansluiten met USB-C

Laptop op je tv aansluiten met USB-C

Moderne, dunnere laptops en MacBooks zijn voorzien van een USB-C-poort, waarmee je niet alleen data, maar ook beeld en geluid kan overdragen. Heeft je tv ook een USB-C-aansluiting? Dan is een USB-C naar USB-C-kabel wat je nodig hebt. Beschikt je tv enkel over een HDMI-poort? Geen probleem, een USB-C naar HDMI-adapter biedt dan de oplossing. Eens aangesloten, kies je eenvoudigweg de HDMI-ingang op je televisietoestel. Zo ben je klaar om alles van je laptop op je tv te projecteren.

Laptop naar je tv streamen met Chromecast

Laptop naar je tv streamen met Chromecast

Als je een Google Chromecast hebt, tover je elke televisie met een HDMI-ingang om tot een slim scherm. Dit handige media-streamingapparaat maakt het mogelijk om je laptop draadloos met je tv te verbinden. Zo stream je moeiteloos video's, muziek of foto's, ongeacht of je televisie een smart-tv is. Belangrijk is wel dat je een smartphone bij de hand hebt voor de bediening via de Google Home-app (Android of iOS). Zorg daarnaast voor een stabiele en beveiligde wifiverbinding.

Laptop aan je smart-tv koppelen via wifi

Laptop aan je smart-tv koppelen via wifi

Als je laptop Wi-Fi Direct ondersteunt, open je de deur naar een kabelvrije wereld. Je kan het scherm van je laptop rechtstreeks projecteren op je tv, of het nu een led-tv, oled-tv of zelfs een van die indrukwekkend grote tv's is. Dit alles dankzij een rechtstreekse wifiverbinding met Miracast-technologie. Dit systeem maakt het mogelijk om je laptop draadloos te verbinden met je televisie. Activeer eenvoudigweg Miracast op je laptop via de beeldscherminstellingen door te kiezen voor 'Verbinding maken met een draadloos beeldscherm', en geniet van je favoriete content op een groots scherm.

Laptop en tv draadloos verbinden via Wireless Display Adapter

Laptop en tv draadloos verbinden via Wireless Display Adapter

Als Miracast niet compatibel is met je laptop, dan kan je altijd een Wireless Display Adapter van Microsoft als alternatief inschakelen. Dit gebruiksvriendelijk toestel stelt je in staat om zonder kabels films te streamen, te gamen of presentaties weer te geven op je 65-inch of 75-inch-tv. Zo ervaar je maximale flexibiliteit en gebruiksgemak bij het delen van content op een groot scherm.

Oude laptop aansluiten via een VGA-kabel

Oude laptop aansluiten via een VGA-kabel

Heb je een oudere laptop of tv zonder HDMI-aansluiting? Geen zorgen, vaak is er een VGA-aansluiting aanwezig. Gebruik een VGA-kabel om je laptop en tv te koppelen. Kies vervolgens op je tv 'VGA-ingang' om het beeld van je laptop te tonen. Voor het bekijken van foto's is dit voldoende. Wil je echter een film kijken of gamen, dan heb je een extra audiokabel nodig, want VGA verzendt alleen het videobeeld, niet het geluid. Zo kan je zowel beeld als geluid van je laptop op je tv ervaren.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn