MM logo red

Wat is de beste monitor 24-inch-monitor?

Luca4 JUNI 2024
unknown description

Monitoren van 24 inch zijn uitermate geschikt voor kleinere bureaus, waar ze voldoende ruimte bieden voor dagelijkse of zakelijke taken zoals internetten, tekstverwerking en studie. Overweeg eventueel een 24-inch-beeldformaat als je op zoek bent naar een 2de scherm; deze vergroot je werkruimte aanzienlijk zonder veel extra plaats in te nemen. Op deze pagina treden we meer in detail.

Waar zijn 24-inch-monitors het meest geschikt voor?

Waar zijn 24-inch-monitors het meest geschikt voor?

Een 24-inch-monitor, met een schermdiagonaal van 61 centimeter, is een favoriete monitor voor veel gebruikers. Deze schermgrootte biedt een scherp beeld in Full HD (1080p), optimaal voor dagelijks gebruik, kantoorwerkzaamheden of thuiswerk. De compactheid maakt deze monitoren ook heel geschikt voor een dubbele schermopstelling, wat ze extra veelzijdig maakt in gebruik. Voor taken die meer detail vereisen, zoals foto- en videobewerking, biedt een 24-inch-model met QHD (1440p) of 4K (2160p)-resolutie een uitstekende beeldkwaliteit. Voor deze toepassingen is echter een groter schermformaat, zoals bijvoorbeeld een 4K-monitor vanaf 27 inch, vaak een betere keuze.

Ontdek de beste 24-inch-monitoren van MediaMarkt

Ontdek de beste 24-inch-monitoren van MediaMarkt

Bij MediaMarkt ontdek je een uitgebreide selectie van top 24-inch-monitoren. We verkennen de opties voor werk of studie, speciale modellen voor gamers, en de beste allround monitoren.

De beste 24-inch-monitor voor werk of studie

De beste 24-inch-monitor voor werk of studie

Voor dagelijkse taken, studie of administratief werk biedt een 24-inch-beeldscherm de juiste uitkomst. Werk je regelmatig met meerdere vensters geopend, dan is wellicht een 27-inch-monitor een betere keuze. Zorg er daarnaast voor dat de monitor compatibel is met de aansluitingen van je laptop of computer. Controleer dit zorgvuldig voor je aankoop.

Ben je een gamer met beperkte ruimte? Dan is dit de beste 24-inch gaming-monitor

Ben je een gamer met beperkte ruimte? Dan is dit de beste 24-inch gaming-monitor

Als gamer met beperkte ruimte is een kleiner scherm van 22 tot 24 inch, voorzien van Full HD, een prima keuze. Door het compacte formaat heeft het beeld namelijk minder pixels nodig om scherp te blijven. Bekende gaming-monitoren zoals MSI en BENQ bieden krachtige prestaties zonder veel ruimte te vereisen. MediaMarkt biedt ook 23- en 24-inch gaming-monitors van Samsung, LG, HP en Asus. Opteer voor modellen met een refresh rate van minstens 144 Hz en een reactietijd van 1 ms voor snelle, vloeiende acties zonder al te veel haperingen.

Toch op zoek naar een monitor in een groter formaat?

Toch op zoek naar een monitor in een groter formaat?

Als je de voorkeur geeft aan een grotere monitor, overweeg dan een ultrawide-monitor of curved-model met een QHD- of zelfs 5K-schermresolutie. Monitoren met een QHD-resolutie leveren scherpere beelden, wat ze geschikter maakt voor gedetailleerde taken zoals het ontwerpen van basisgraphics. Voor nog scherpere beelden, ontworpen voor toepassingen zoals interieurontwerp, grafische vormgeving, en foto- en videobewerking, is een 4K-monitor een uitstekende keuze. Voor degenen die echt tot in het kleinste detail willen werken, biedt een 5K-scherm de mogelijkheid om pixel voor pixel aanpassingen te maken, waardoor je de hoogste precisie en kwaliteit bereikt.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
Monitor foto-video preview
Monitoren

Wat is het beste computerscherm voor foto- en videobewerking?

Lees meer over