MM logo red

De beste 27-inch-monitoren op een rij

Luca6 MEI 2024
unknown description

Een 27-inch-monitor is uiterst geschikt voor dagelijks gebruik en kantoorwerk. Deze monitoren zijn compact, maar geven je voldoende werkruimte om elke taak succesvol af te werken. Wist je dat veel mensen ze ook als 2de scherm gebruiken? Wat het doel van jouw monitor ook is, je wilt natuurlijk een beeldscherm kiezen dat bij je past. In dit artikel delen we onze beste 27-inch-monitoren.

De voordelen van een 27-inch-monitor

Een 27-inch monitor biedt verschillende voordelen die je dagelijkse computertaken aanzienlijk efficiënter laten verlopen:

  • Zijn schermgrootte maakt deze monitor geschikt voor multitasking.Je opent namelijk eenvoudig meerdere programma’s en vensters naast elkaar.
  • De hoge resolutie en scherpte van een 27-inch-monitor verbeterenook de leesbaarheid van tekst en de weergave van afbeeldingen. Zo geniet je van een comfortabele kijkervaring.
  • Bovendien is dit formaat prima voor entertainmentdoeleinden dankzij de fijne balans tussen schermformaat en beeldkwaliteit, zoals het bekijken van films, of het spelen van je favoriete games.

Welke merken bieden 27-inch-monitoren aan?

Meerdere bekende merken bieden 27-inch-monitoren aan. Ga meteen naar je favoriete merk of vergelijk de verschillende aanbieders om te ontdekken welke monitor bij je budget en voorkeuren past.

Zo kies je een 27-inch-monitor die bij je past

Gebruik jij je monitor vooral om je favoriete games te spelen? Heb je een nieuwe monitor nodig om foto’s en beelden pixel per pixel te bewerken? Afhankelijk van je gebruiksdoel zijn er verschillende factoren waar je best rekening mee houdt. Denk bijvoorbeeld aan de beeldschermresolutie. Voor standaard computertaken zoals teksten schrijven, e-mailen en netflixen volstaat een Full HD-monitor. Om foto’s en video’s te bewerken kijk je beter richting een QHD-monitor. Om games te spelen op je nieuwe PS5 overweeg je best een 4K-monitor om de grafische elementen volledig tot hun recht te laten komen. Meer weten? Ga dan zeker naar ons artikel over de beeldschermresolutie van je monitor.

Haal alles uit je 27-inch-monitor

Je monitor bepaalt je beeldkwaliteit en is daarom een belangrijk onderdeel van je set-up. Maar dat is lang niet alles wat je nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een desktop die de kracht en snelheid van je computer regelt. Ook het meest geschikte toetsenbord kiezen heeft een grote invloed op je gebruikservaring. Blader door onze webshop en ontdek onze adviezen over LHR-videokaarten en PoE. Liever advies op maatvoor jouw persoonlijke situatie? Spring dan binnen in je plaatselijke MediaMarkt, wij helpen je graag verder.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
beeldscherm draaien - preview
Monitoren

Je beeldscherm draaien, waarom zou je dat doen?

Lees meer over
Monitor foto-video preview
Monitoren

Wat is het beste computerscherm voor foto- en videobewerking?

Lees meer over