MM logo red

Hoe gebruik je je iMac als 2de scherm?

Luca29 MEI 2024
unknown description

Het inzetten van je iMac als 2de scherm vergt enkele stappen en de juiste benodigdheden. Op deze pagina bieden we je een handige gids die je door het proces leidt. Heb je vragen of onduidelijkheden? Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen het maximale uit je set-up te halen.

Benieuwd naar hoe je een iMac als 2de scherm kan gebruiken?

Benieuwd naar hoe je een iMac als 2de scherm kan gebruiken?

Heb je een extra scherm nodig en overweeg je je Apple iMac in te zetten? Goed nieuws, want met de juiste benodigdheden transformeer je je iMac eenvoudig tot een tweede monitor. In de volgende alinea's nemen we je mee door het proces: van de noodzakelijke kabels en accessoires tot de specifieke instellingen, zodat je alles op een rijtje hebt om succesvol van start te gaan. Gebruik je iMac niet alleen voor je dagelijkse taken, maar ook als uitbreiding van je werkruimte.

Zo weet je of je alles in huis hebt om een iMac als scherm te kunnen gebruiken

Zo weet je of je alles in huis hebt om een iMac als scherm te kunnen gebruiken

Wil je je iMac als extra computerscherm gebruiken voor foto- en videobewerking of profiteren van een monitor-aanbieding? Voordat je een iMac als monitor gebruikt, controleer of het besturingssysteem (macOS High Sierra of eerder) en de hardware compatibel zijn. Belangrijk is dat de iMac een bidirectionele Mini DisplayPort of Thunderbolt-poort heeft. 27-inch iMacs van eind 2009 en medio 2010 hebben een Mini DisplayPort, terwijl modellen van medio 2011 tot 2014 een Thunderbolt-poort hebben. Zorg ervoor dat de pc waarmee je de iMac verbindt ook over een corresponderende poort beschikt. Als alternatief kan een HDMI-naar-Mini Display-adapter gebruikt worden. Check hieronder of je alle benodigde kabels en een stabiele stroomvoorziening hebt om dit succesvol op te zetten en je kan aan de slag.

Je iMac verbinden en als monitor gebruiken doe je zo

Ontdek in 4 eenvoudige stappen hoe je je iMac aansluit en als monitor gebruikt.

Start de iMac op

Start de iMac op

Om je iMac op te starten, druk je op de aan/uit-knop die zich aan de achterkant van het computerscherm bevindt, meestal in de rechter onderhoek. Wacht daarna een paar seconden tot je het opstartgeluid hoort en het Apple-logo op het scherm ziet verschijnen, wat aangeeft dat de iMac opstart.

Zorg ervoor dat je andere apparaat ook is opgestart

Zorg ervoor dat je andere apparaat ook is opgestart

Wanneer je je iMac als 2de scherm wilt gebruiken, is het belangrijk dat het apparaat waarmee je de iMac verbindt, zoals een MacBook of een ander type computer, volledig is opgestart en klaar is voor gebruik. Dit houdt in dat alle benodigde opstartprocessen zijn voltooid en het apparaat actief is.

Sluit de iMac aan via de Thunderbolt-kabel

Sluit de iMac aan via de Thunderbolt-kabel

Om je iMac als 2de scherm te gebruiken, verbind je deze met een andere Mac via een kabel, namelijk de Thunderbolt-kabel. Zorg ervoor dat je de Thunderbolt-poorten van beide apparaten gebruikt voor de aansluiting. Deze directe kabelverbinding stelt de iMac in staat om te functioneren als een extern display, bijvoorbeeld voor thuiswerken, waardoor je extra werkruimte krijgt die vooral handig is voor taken die meer schermruimte vereisen. Als je een HDMI-kabel gebruikt, gebruik je een adapter door deze aan te sluiten op je pc en vervolgens het andere uiteinde aan te sluiten op je iMac.

Druk op Command-F2 op het toetsenbord van de iMac

Druk op Command-F2 op het toetsenbord van de iMac

Om je iMac als extra scherm in te zetten, druk je op Command-F2 op het toetsenbord van de iMac. Deze sneltoets activeert de 'doelschermmodus', waardoor de iMac als extern display functioneert voor een andere Mac zoals een MacBook Air of een MacBook Pro. Zorg ervoor dat beide apparaten correct zijn aangesloten en ingeschakeld voordat je deze toetsencombinatie gebruikt.

Werkt de iMac ook draadloos als 2de scherm?

Werkt de iMac ook draadloos als 2de scherm?

Je kan je iMac draadloos als tweede scherm gebruiken dankzij AirPlay. Met deze technologie, ontwikkeld door Apple, kan je je scherm delen of video's streamen van een Apple-apparaat zoals een Mac Mini of Mac Studio naar je iMac. Ga voordat je begint naar de instellingen voor “AirDrop en Handoff” om aan te geven wie AirPlay mag gebruiken via je iMac. Selecteer vervolgens op je Apple-apparaat het scherm dat je wilt delen en klik op de AirPlay-knop (aangegeven met een pijl omgeven door een cirkel of vierkant). Kies tot slot je iMac als afspeelbestemming. Voer indien nodig de 4-cijferige code op je iMac in.

De beste keuze blijft een gewone monitor als 2de scherm

De beste keuze blijft een gewone monitor als 2de scherm

Ben je in het bezit van een Windows-laptop? Voor veel gebruikers is een standaard monitor inderdaad vaak de beste keuze voor een bijkomend beeldscherm. Monitoren zijn specifiek ontworpen voor dit doel en bieden flexibiliteit in termen van instellingen en aansluitmogelijkheden, waaronder HDMI en DisplayPort. Bovendien zijn ze vaak voordeliger en bieden ze de nodige flexibiliteit om ergonomisch te werken, zoals kantelen, draaien en in hoogte verstellen, wat ze ideaal maakt voor langdurig gebruik in diverse werkopstellingen. Weet je niet zeker welke monitor te kopen? Lees dan zeker onze gids om erachter te komen wat de beste pc-monitor voor jou is.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
Monitor foto-video preview
Monitoren

Wat is het beste computerscherm voor foto- en videobewerking?

Lees meer over