Mediamarkt Logo
Kies een winkel
Toon alle winkels
MM logo red

Welke powerbank moet je kiezen?

unknown description

Focus bij het kiezen van een powerbank op capaciteit en output. Voor dagelijks gebruik volstaat een standaardmodel, terwijl reizigers meer baat hebben bij een krachtigere variant. Kies een powerbank met een snellaadfunctie en meerdere poorten voor extra flexibiliteit. In dit artikel helpen we je bij het vinden van de juiste powerbank die voldoet aan je behoeften.

Welke powerbank moet je kiezen?

Wanneer je een powerbank aanschaft, is het belangrijk om jouw specifieke behoeften en gebruik goed te overwegen. Voor Apple-gebruikers zijn een Apple-powerbank met Magsafe-technologie een prima keuze. Deze zijn specifiek ontworpen voor een perfecte samenwerking met Apple-toestellen en bieden een vlekkeloze compatibiliteit, vooral de MagSafe-powerbanks die je magnetisch aan je iPhone bevestigt voor handig draadloos opladen.

Welke powerbank moet je kiezen?

Als je regelmatig met het vliegtuig reist, kies dan een powerbank die aan de luchtvaartnormen voldoet. Powerbanks voor in het vliegtuig hebben meestal een capaciteit die binnen de toegestane limiet valt (maximaal 27.000 mAh) en moeten in je handbagage passen. Zoek naar powerbanks met meerdere poorten om diverse apparaten tegelijk op te laden en zorg dat ze genoeg capaciteit hebben om je toestellen meerdere keren op te laden. Duurzaamheid, snel opladen en een compact ontwerp zijn ook belangrijke factoren.

Hoe laad je een powerbank op?

Hoe laad je een powerbank op?

Het opladen van een powerbank is eenvoudig. Sluit de powerbank aan op een stroombron met de meegeleverde kabel, meestal van USB naar micro-USB of USB-C. Draadloze powerbanks plaats je eenvoudig op een oplaadpad. Het opladen begint automatisch en een indicator, zoals lampjes of een display, laat de voortgang van het opladen zien. Laad je powerbank altijd volledig op voordat je op pad gaat. Afhankelijk van de capaciteit kan het enkele uren duren voordat je powerbank volledig opgeladen is. Eens helemaal vol, is je powerbank klaar om onderweg je apparaten op te laden.

Hoe gebruik je een powerbank?

Hoe gebruik je een powerbank?

Een powerbank dient om je toestellen op te laden als je onderweg bent. Als je bijvoorbeeld merkt dat de batterij van je iPhone snel leeg raakt, verbind je je gsm met een passende kabel aan de powerbank. Zet de powerbank aan als dat nodig is, en het opladen start onmiddellijk. Zorg ervoor dat zowel je powerbank als je op te laden device de juiste aansluitingen hebben voor de kabel. Er zijn powerbanks in diverse capaciteiten, kies dus een model dat aansluit bij je laadbehoeften. Sommige powerbanks kunnen ook meerdere toestellen tegelijk opladen en bieden draadloze oplaadmogelijkheden voor extra gebruiksgemak.

Welke apparaten kan je opladen met een powerbank?

Een powerbank kan een breed scala aan toestellen opladen, afhankelijk van zijn capaciteit en vermogen. Voor smartphones is een powerbank met 10.000 mAh vaak voldoende voor meerdere oplaadbeurten. Tablets vereisen doorgaans een hogere capaciteit, tot maximaal 27.000 mAh. Laptops, vooral krachtige modellen zoals grote MacBooks en Pro-modellen, hebben een powerbank nodig met minstens 20.000 mAh capaciteit om effectief op te laden. Aan de andere kant hebben kleinere toestellen zoals draadloze oortjes, e-readers en smartwatches een minder krachtige powerbank nodig, meestal niet meer dan 5.000 mAh, vanwege hun kleinere batterijen.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
Welke computer kopen? Wij geven je advies & tips
Computers

Welke computer kopen? Wij geven je advies & tips

Lees meer over
Tablets vergelijken: wat is de beste tablet voor jou?
Tablets

Tablets vergelijken: wat is de beste tablet voor jou?

Lees meer over