MM logo red

Alles over The Super Mario Bros. film

Sofia26 APRIL 2023
unknown description

Op zoek naar de meest relevante informatie over Super Mario? De Mario games zijn voor alle leeftijden en met spellen als Mario Party en Mario Kart speel je Mario met heel het gezin. Op deze pagina ontdek het laatste nieuws over The Super Mario Bros. film, de Mario games en consoles waarop je speelt.

Release datum The Super Mario Bros. Movie

Release datum The Super Mario Bros. Movie

Op 5 april 2023 is het zo ver, de film van de bekendste loodgieters uit de popcultuur komt uit: The Super Mario Bros. Movie. De film, geproduceerd door Illumination en Nintendo, gaat over de loodgieters Mario en Luigi die een avontuur beleven, gebaseerd op alle Nintendo Mario games.

Waar gaat The Super Mario Bros. Movie over?

In de film zijn Mario en Luigi bezig een ondergrondse waterleiding in Brooklyn te repareren. Tijdens deze reparatie komen Mario en zijn broer Luigi in een mysterieuze buis terecht waardoor zij in een magische nieuwe wereld terecht komen. Echter worden de broers hierdoor van elkaar gescheiden en is het aan Mario om Luigi terug te vinden. Met hulp van Toad, die inwoner van het paddenstoelenrijk is, en Prinses Peach als leider van het Paddenstoelenrijk, ontdekt Mario zijn eigen krachten en gaat hij op pad. In de tussentijd is Bowser op oorlogspad en verzamelt hij zijn troepen om het Paddenstoelenrijk te vernietigen. Lukt het Mario om zijn broer en de inwoners van het Paddenstoelenrijk te redden?

De cast van The Mario movie worden ingesproken door een aantal grote namen: Chris Pratt (Mario), Charlie Day (Luigi), Anya Taylor-Joy (Prinses Peach), Jack Black (Bowser), Keegan-Michael Key (Toad) en Seth Rogan (Donkey Kong).

De Super Mario spellen

De Super Mario spellen

Al tientallen jaren zijn de Super Mario spellen bekend in de gamewereld. Een aantal van deze spellen zijn Super Mario OdysseyMario PartyMario 3D World en Mario Kart. In totaal zijn er al meer dan 200 Mario spellen ontwikkelt door Nintendo en het lijkt erop dat deze lijst nog wat langer gaat worden.

De spellen van Mario zijn tot op heden alleen maar te koop voor de consoles van Nintendo. Waar men vroeger speelde op de Nintendo Game Boy, Game Boy Advance of Nintendo DS, speelt men de huidige spelletjes van Mario op de Nintendo Switch modellen en op de Nintendo Wii. Zo wordt op de Nintendo Switch veel Mario Party gespeeld omdat je hier met meerdere mensen tegelijkertijd speelt.

Waar komt Mario vandaan?

Mario is een Italiaanse loodgieter, net als zijn broer Luigi. Het personage Mario heeft eigenlijk één doel voor ogen: Bowsers plannen dwarsbomen en Prinses Peach redden. Mario heeft zijn debuut gemaakt in 1981, in het arcadespel Donkey Kong. Luigi maakte zijn debuut in 1983, bij de game Mario Bros, dat een twee-speler modus bevatte.