Mediamarkt Logo
MM logo red
Er is geen beschrijving van de afbeelding

Recept: lamsvlees met champignons

Amina4 FEBRUARI 2025
Een bruine stoofpot met peterselie in een zwarte pot, met een zilveren lepel aan de kant, op een houten tafel.

Tover een glimlach op de gezichten van je gasten met dit heerlijke gerecht van lamsvlees en champignons. Dit eenvoudige recept zet je in slechts 30 minuten op tafel, voor een intiem diner met je partner of een gezellige avond met vrienden of familie. Laat die pannen maar in de kast, want je multicooker doet al het werk. Ben je benieuwd naar de bereidingswijze? Lees dan snel verder.

🍽️ Aantal porties: 2 - ⏲️ Voorbereidingstijd: 15 minuten - 🥘 Bereidingstijd: 15 minuten.

Ingrediënten

Een stuk rauw vlees ligt op een donkere steen, met rozemarijn, knoflook, zout, peper en een hakmes.
  • 400 gram lamsschouder
  • 100 gram wortels
  • 1 kruidenbuiltje
  • 200 gram aardappelen
  • 200 gram Parijse champignons
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel bakolie
  • 10 dl water
  • Zout en peper

Benodigdheden

Bereidingswijze lamsvlees met champignons

Champignons in een zwarte pan op een gasfornuis. Een houten spatel roert de champignons. Stoom stijgt op.
  1. Snijd het lamsvlees in gelijke stukken en de wortelen in dunne schijfjes.
  2. Snipper de ui in halve ringen en snijd de champignons in smalle plakjes.
  3. Pel de knoflookteentjes en verwijder de groene kiem (als je van een iets scherpere smaak houdt, laat je die gewoon zitten). Pers of hak de knoflook fijn.
  4. Giet een eetlepel olie in de multicooker en laat deze opwarmen.
  5. Voeg het lamsvlees toe aan de multicooker en bak het aan tot het mooi bruin is. Haal het vlees erna uit de kuip en zet even opzij.
  6. Doe nu de champignons erin en sauteer ze kort in de hete olie.
  7. Voeg het water, het lamsvlees, de wortels en het kruidenbuiltje toe. Doe als laatste de aardappelen erbij, zodat ze goed gaar worden. Kruid af met zout en peper naar smaak.
  8. Zet de multicooker 15 minuten op de snelkookstand.
  9. Haal de druk eraf, controleer of alles goed gaar is, en serveer direct.

Smakelijk!

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn

Een bord met kikkererwten, geroosterde wortelen, asperges, paprika, citroen en een witte saus, op een blauwe houten ondergrond.
Recepten

Recept: geroosterde groenten met kikkererwten en tahinisaus

Lees meer over
Twee wafels met aardbeien en slagroom staan op een houten tafel, met een houten lepel in elk, voor een raam.
Recepten

Recept: Brusselse wafels met aardbeien en slagroom

Lees meer over