Mediamarkt Logo
MM logo red
Er is geen beschrijving van de afbeelding

Recept: moelleux au chocolat

Amina28 NOVEMBER 2024
Een chocolade lava cake op een bord, versierd met cacaopoeder en chocoladeschilfers.

Moelleux au chocolat maken lijkt misschien ingewikkeld, maar met een airfryer is het juist heel eenvoudig. Deze chocoladecakejes met een smeuïge kern zijn pure verwennerij. Ontdek ons eenvoudige recept op deze pagina en maak zelf thuis dit heerlijke dessert klaar.

🍽️ Aantal porties: 4 - ⏲️ Voorbereidingstijd: 15 minuten - 🥘 Baktijd: 8 minuten.

Ingrediënten

Eieren, suikerklontjes, bloem met lepel en chocolade op een wit houten oppervlak.
  • 100 gram donkere chocolade
  • 2 grote eieren
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 20 gram bloem, gezeefd
  • Snufje zout
  • Poedersuiker

Benodigdheden

Bereidingswijze voor moelleux au chocolat:

Iemand mengt gesmolten chocolade in een bruine kom met een witte spatel, tegen een zwarte achtergrond.
  1. Smelt de chocolade samen met de boter in een grote kom en meng tot alles glad is.
  2. Klop of mix in een andere kom de eieren, suiker en het vanille-extract tot een schuimig mengsel.
  3. Voeg het chocolademengsel bij het eimengsel en roer goed door.
  4. Meng de gezeefde bloem en een snuifje zout erdoor tot een glad beslag.
  5. Vet 4 kleine, voor de airfryer geschikte bakvormen in en verdeel het beslag.
  6. Bak de moelleux 8 minuten op 200 °C in een voorverwarmde airfryer.
  7. Laat de chocoladecakes 1 minuut rusten na het bakken, draai ze dan om op een bord en bestrooi met poedersuiker.

Smakelijk!

Desserts bereiden in de airfryer

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn

Een bord met een salade van rucola, tomaat, olijven en gegrilde halloumi, met vorken, tomaten en olijven in kommen op een houten tafel.
Recepten

Recept: Griekse salade met gegrilde halloumi uit de airfryer

Lees meer over