MM logo red

Apple Watch opladen

unknown description

Het fijne aan een Apple Watch is dat je hem overal mee naartoe kunt nemen. Zo kun je op elk moment je gezondheid in de gaten houden en blijf je altijd bereikbaar. Je moet je Apple Watch natuurlijk wel opladen om te genieten van al die functionaliteiten. Hoe moet je je smartwatch opladen, hoelang gaat de batterij mee en wat te doen bij problemen? MediaMarkt maakt je wegwijs.

Hoe moet je jouw Apple Watch opladen?

Hoe moet je jouw Apple Watch opladen?

Er zijn 3 manieren om je Apple Watch op te laden. Eerst en vooral kun je de originele oplader gebruiken die met de smartwatch wordt meegeleverd. Leg de Apple Watch op de holle kant van de (magnetische) oplader en wacht op het geluidje dat bevestigt dat het opladen is begonnen. Je kunt ook een draadloze oplader of dockingstation gebruiken, waarop je de Apple Watch neerlegt. Tot slot kun je je slimme horloge ook opladen via de USB-poort of USB-C-poort van een ander toestel, zoals je computer.

Hoelang duurt het om je Apple Watch volledig op te laden?

Hoelang duurt het om je Apple Watch volledig op te laden?

Je Apple Watch opladen gaat sneller dan je iPhone. Dat komt doordat het toestel relatief weinig energie verbruikt in verhouding met een smartphone. De batterij van de Apple Watch is ook veel kleiner, zodat ze sneller weer volledig opgeladen wordt. Reken op ongeveer anderhalf uur opladen om van 0% naar 80% batterijcapaciteit te gaan. Als je het horloge tot 100% wilt opladen, bijvoorbeeld om vlot je Apple Watch en iPhone te koppelen, voorzie dan ongeveer 2 à 2,5 uur oplaadtijd. Sommige modellen, zoals de Apple Watch Ultra, zijn daarentegen uitgerust met een snellader die de smartwatch sneller oplaadt.

Waar zie je de batterijduur van een Apple Watch?

Waar zie je de batterijduur van een Apple Watch?

Om de resterende batterijduur van je Apple Watch te bekijken, swipe je omhoog op het scherm om de instellingen te openen. Je kunt het batterijpercentage ook rechtstreeks toevoegen aan de wijzerplaat van je smartwatch. Wil je energie besparen? Zet de spaarstand van de Apple Watch aan via de instellingen van het toestel (tik op het batterijpercentage en schakel ‘Energiebesparingsmodus’ in). De spaarstand uitzetten doe je op dezelfde manier. Om de levensduur van je batterij te verlengen, schakel je ook best het verversen van apps uit. Die leuke apps voor je Apple Watch verbruiken op de achtergrond namelijk heel wat energie terwijl je ze niet gebruikt.

Apple Watch draadloos opladen

Apple Watch draadloos opladen

Wil je jouw Apple Watch ook zonder kabel kunnen opladen? Gebruik dan een draadloze oplader zoals een MagSafe-oplader of een magnetische (snel)lader. Die zijn speciaal ontwikkeld voor je Apple Watch, zodat het horloge goed blijft liggen tijdens het opladen. Sommige draadloze opladers hebben zelfs ruimte voor verschillende toestellen, zodat je tegelijkertijd je iPhone, AirPods en Apple Watch kunt opladen. Ook goed om te weten: of je nu kiest voor een dockingstation voor meerdere apparaten of een draadloze oplader voor je Apple Watch, je smartwatch wordt telkens even snel opgeladen.

Naar alle Apple Watch-accessoires

Naar APPLE Magnetische snellader-naar-USB‑C-kabel

Kun je een Apple Watch opladen met een iPad- of iPhone-lader?

Kun je een Apple Watch opladen met een iPad- of iPhone-lader?

Om een Apple Watch op te laden, heb je de originele oplader nodig die met je smartwatch meegeleverd wordt. De kabel van je iPad of iPhone is dus niet geschikt om de batterij van een Apple Watch op te laden. Je kunt natuurlijk wel de adapter van je iPhone of iPad gebruiken in combinatie met de magnetische oplader van de Apple Watch. Heb je een dockingstation of oplaadstandaard die compatibel is met een Apple Watch, dan kun je ook die gebruiken om je slimme horloge op te laden.

Naar alle Apple Watch-laders

Naar APPLE Draadloze lader

Je Apple Watch laadt niet op, wat nu?

Je Apple Watch resetten kan een eenvoudige oplossing zijn wanneer je Apple Watch niet meer oplaadt. Er zijn verschillende manieren om de Apple Watch een (harde) reset te geven en het horloge terug te zetten naar de fabriekinstellingen. Dit kan bijvoorbeeld via de Apple Watch-app op je iPhone of de instellingen van je Apple Watch. Laadt je smartwatch dan nog steeds niet op? Probeer je Apple Watch opnieuw te koppelen aan je iPhone. Als dat ook nog niet helpt, dan is er mogelijk iets aan de hand met je smartwatch. Vraag dan best advies aan een expert.