MM logo red

Welke gezondheidsfuncties heeft een Garmin-smartwatch?

Jasper24 APRIL 2024
unknown description

Garmin-smartwatches zijn niet alleen elegant, maar ook enorm functioneel. Ze houden je gezondheid in de gaten en geven je advies om deze te verbeteren. Ze analyseren je bewegingen, slaap en stressniveaus. In dit artikel verzamelen we alle gezondheidsfuncties en leggen we uit hoe je ze benut om je gezondheid te optimaliseren.

De gezondheidsfuncties van een Garmin-smartwatch

Garmin-smartwatches zijn uitgerust met meerdere gezondheidsfuncties, gericht op het monitoren en verbeteren van je gezondheid. Ze ondersteunen je ook tijdens het sporten. Enkele van de belangrijkste gezondheidsfuncties zijn:

1. Hartslagmonitoring

1. Hartslagmonitoring: Garmin-smartwatches hebben optische hartslagsensoren die continu je hartslag meten. Dit helpt je om je hartslag in rust te controleren, je inspanningsniveau te beoordelen tijdens het sporten en je algemene cardiovasculaire gezondheid op te volgen.

Stressniveau-tracking

2. Stressniveau-tracking: sommige modellen bieden functies voor stressniveau-tracking die je stresslevel gedurende de dag meten op basis van je hartslagvariatie. Zo krijg je inzicht in je hogere stressmomenten en leer je hoe je je stress beter beheerst.

3. Slaapmonitoring

3. Slaapmonitoring: deze functie volgt automatisch je slaappatronen, inclusief de duur van je slaap en de verschillende slaapfasen zoals lichte, diepe en REM-slaap. Dit helpt je om je slaapkwaliteit te begrijpen en eventuele slaapproblemen aan te pakken.

4. Ademhalingstraining

4. Ademhalingstraining: sommige Garmin-smartwatches bieden ademhalingsfuncties die je begeleiden bij ademhalingsoefeningen om stress te verminderen en je te helpen ontspannen.

5. Hydratatie-tracking

5. Hydratatie-tracking: deze functie herinnert je eraan om voldoende water te drinken gedurende de dag en helpt je bij het bijhouden van je hydratatieniveau.

6. Menstruatiecyclus-tracking

6. Menstruatiecyclus-tracking: voor vrouwen bieden sommige Garmin-smartwatches zelfs functies voor het monitoren van je menstruatiecyclus, waaronder het voorspellen van de ovulatieperiode en het vastleggen van symptomen zoals stemmingswisselingen en premenstrueel syndroom.

7. Fitness-tracking en -workouts:

7. Fitness-tracking en -workouts: naast gezondheidsgerelateerde functies bieden ze ook uitgebreide fitness- en workout-trackingfuncties. Denk aan GPS-tracking, stappentelling, calorieverbranding, trainingsschema’s en meer. Dit maakt een Garmin-smartwatch een van de betere loophorloges.

Al deze functies helpen je op weg naar een actieve, gezonde levensstijl en bieden waardevolle inzichten in je gezondheid en welzijn. Een Garmin-smartwatch is meer dan een wearable, het is ook een activitytracker.

Wat is de Body Battery?

Wat is de Body Battery?

De Body Battery van een Garmin-smartwatch geeft je inzicht in je energieniveaus op basis van verschillende fysiologische metingen. Denk aan je hartslagvariatie, activiteitsniveau, slaapniveau en stresslevel. Het is eigenlijk een numerieke weergave die aangeeft hoeveel energie je lichaam nog heeft opgeslagen, vergelijkbaar met een batterij-indicator op een elektronisch apparaat. Je krijgt een getal tussen 0 en 100, waarbij een hogere waarde aangeeft dat je lichaam meer energie heeft en een lagere aangeeft dat je lichaam vermoeid is en mogelijk rust nodig heeft. De smartwatch berekent je energieniveau op basis van verschillende factoren: je hartslag, slaappatronen, stressniveau en activiteitsniveau gedurende de dag. Door de Body Battery te volgen, krijg je interessante inzichten in je energiepeil doorheen de dag. Zo begrijp je beter hoe levensstijlkeuzes, zoals slaap, beweging en stressmanagement, invloed hebben op je algehele energieniveau. Dit helpt je bij het plannen van je dagelijkse activiteiten en het nemen van pauzes of rustperiodes wanneer je lichaam dat het meest nodig heeft.

Wat is de Health Snapshot?

Wat is de Health Snapshot?

De Health Snapshot-functie is beschikbaar op sommige Garmin-smartwatches en biedt een overzicht van je algehele gezondheid en welzijn op een bepaald moment. Het is eigenlijk een samenvatting van verschillende gezondheidsstatistieken en meetgegevens die je smartwatch gedurende de dag heeft verzameld. Dit overzicht bevat verschillende metingen zoals je hartslag, stressniveau, slaapkwaliteit, hydratatieniveau en Body Battery-niveau. Door deze gegevens op een centrale plek te presenteren, krijg je snel een idee hoe je gezondheidstoestand op dat moment is. Je bekijkt het Health Snapshot-overzicht op je smartwatch of in de bijhorende Connect-app op je smartphone.

Is een Garmin-smartwatch bestand tegen water?

Is een Garmin-smartwatch bestand tegen water?

Veel Garmin-smartwatches zijn waterbestendig. Je kan ze dus gebruiken tijdens het zwemmen, douchen of wanneer het regent. De mate van waterbestendigheid varieert wel per model. Garmin classificeert de waterbestendigheid met behulp van ATM-classificatie. Een hoger aantal ATM geeft aan dat de smartwatch beter bestand is tegen water. Over het algemeen hebben de meeste Garmin-smartwatches een waterbestendigheid van 5 ATM of meer, wat betekent dat ze veilig in gebruik zijn tijdens het zwemmen en douchen. Het is wel belangrijk om te weten dat deze smartwatches niet geschikt zijn om te duiken.

Sporthorloges: zó kies je er een die bij je past
Wearables

Sporthorloges: zó kies je er een die bij je past

Lees meer over
Welke smartwatch kiezen?
Wearables

Welke smartwatch kiezen? Vind het slimme horloge dat bij je past

Lees meer over