MM logo red

Wat is de Walkietalkie-app op je Apple Watch?

Jasper14 MAART 2024
unknown description

Wat als je met een enkele tik op je smartwatch met je partner, ouder of vriend(in) zou kunnen praten? Dat kan als je de Walkietalkie-app voor Apple Watch installeert. Deze functie is erg handig als je iemand snel iets wilt vragen, bijvoorbeeld als je in de supermarkt bent en niet zeker weet welk merk je vriend nu ook weer verkiest. We leggen uit hoe je Walkietalkie op je Apple Watch gebruikt.

Hoe werkt Walkietalkie op Apple Watch?

Hoe werkt Walkietalkie op Apple Watch?

Bij het kiezen van een smartwatch overweeg je beslist ook welke apps er allemaal met het horloge compatibel zijn. Als je specifiek interesse in de Walkietalkie-app hebt, dan is een Apple Watch wellicht de beste smartwatch voor jou. Walkietalkie is een app waarmee je live spraakberichten met andere Apple Watch-gebruikers uitwisselt. Deze app werkt dus net als een walkietalkie.

Om via Walkietalkie met elkaar te communiceren, dien je allebei een Apple Watch te hebben. Daarnaast hebben jij en je gesprekspartner een horloge met watchOS 5.3 of nieuwer nodig. Ook moet FaceTime bij jullie allebei geïnstalleerd zijn om van de Walkietalkie-app gebruik te kunnen maken. Bovendien kun je alleen spraakberichten sturen naar iemand die online is.

Hoe voeg je iemand toe?

Hoe voeg je iemand toe?

Je kunt via Walkietalkie niet zomaar met iedereen praten. Om contact met iemand op te nemen, nodig je deze persoon eerst uit. Pas als hij of zij je uitnodiging aanvaardt, kunnen jullie in de Walkietalkie-app spraakberichten versturen. Zo voeg je iemand toe aan Walkietalkie:

  1. Open de Walkietalkie-app op je Apple Watch.
  2. Scrol door de lijst met contactpersonen en tik op de naam van de gebruiker met wie je in de app wilt communiceren.
  3. Wacht tot je vriend(in) je uitnodiging aanvaardt. Wanneer dat gebeurt, krijg je een geel bolletje naast de naam van deze persoon te zien. Dat geeft aan dat je met elkaar kunt praten.

Misschien wil je niet de hele tijd bereikbaar zijn. Schakel de Walkietalkie-app dan uit door in de app omlaag te vegen en de schakelaar ‘Walkietalkie’ uit te zetten.

Hoe start je een gesprek via Walkietalkie?

Hoe start je een gesprek via Walkietalkie?

Doe dit om een gesprek te beginnen:

  1. Tik in de Walkietalkie-app op de naam van degene met wie je wilt praten en houd de praatknop ingedrukt.
  2. Spreek je boodschap in en laat de knop dan los.
  3. De Walkietalkie-app stuurt je spraakbericht naar je gesprekspartner, die het meteen kan beluisteren.

Een belangrijke voorwaarde om een gesprek te starten, is dat de andere gebruiker zijn of haar Apple Watch om heeft en de Walkietalkie-app heeft ingeschakeld. Is dit niet het geval, dan zul je een andere app moeten gebruiken om deze persoon te contacteren.

Hoe beëindig je een gesprek?

Hoe beëindig je een gesprek?

Om een gesprek via de Walkietalkie-app te beëindigen, hoef je niets te doen. De sessie met je gesprekspartner sluit automatisch zodra er 5 minuten geen activiteit meer is. Wil je een gesprek stopzetten omdat je op het werk bent? Dan raden we je aan om de app tijdelijk uit te schakelen.

Tot welke afstand werkt de Walkietalkie-functie op Apple Watch?

Tot welke afstand werkt de Walkietalkie-functie op Apple Watch?

Een echte walkietalkie werkt op een afstand van enkele honderden meters tot wel 10 kilometer ver. Alles hangt af van welk model walkietalkie je gebruikt. Dat is anders voor de Walkietalkie-app op je Apple Watch. Deze app maakt van FaceTime-audio gebruik om je in realtime met vrienden te laten praten. Net als bij FaceTime zelf, maakt de afstand tot je gesprekspartner niet uit. Zolang jullie allebei actief aanwezig zijn en een goede internetverbinding hebben, is een gesprek mogelijk. Walkietalkie werkt zowel op wifi als op 3G en 4G.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn