MM logo red

Wat is Garmin Connect?

Jasper20 FEBRUARI 2024
unknown description

De Garmin Connect-app synchroniseert naadloos met je Garmin-smartwatch, waardoor je eenvoudig je sportprestaties en gezondheidsgegevens bijhoudt. Daarnaast personaliseer je probleemloos trainingsschema’s en analyseer je je vooruitgang. Beschikbaar voor zowel pc als mobiele apparaten, biedt Garmin Connect een complete ervaring. Meer hierover lees je in dit artikel.

Hoe download je Garmin Connect?

Hoe download je Garmin Connect

Garmin Connect is een essentiële app voor gebruikers in het bezit van een Garmin-smartwatch. Om Garmin Connect te downloaden op je smartphone open je de App store of Google Play Store op je toestel, zoek je naar 'Garmin Connect Mobile' en installeer je de app. Zodra geïnstalleerd, kan je de app openen en deze via bluetooth koppelen aan je Garmin-VenU SQ 2 of een andere Garmin-smartwatch, zoals de Garmin-Forerunner. Voor gebruikers die de voorkeur geven aan een pc, is er 'Garmin Connect voor pc'. Dit programma, genaamd Garmin Express, kan je downloaden door naar de Garmin-website te gaan en Garmin Express te zoeken. Na het downloaden en installeren van Garmin Express op je pc kan je je Garmin-smartwatch via een USB-kabel verbinden en synchroniseren met je pc. Beide benaderingen bieden een vlekkeloze koppeling tussen je apparaat en Garmin Connect, waardoor je moeiteloos gedetailleerde gegevens over je activiteiten en gezondheid kan inzien, beheren en personaliseren.

Hoe koppel je Garmin Connect aan je pc of laptop?

Hoe koppel je Garmin Connect aan je pc of laptop

Om Garmin Connect aan je pc of laptop te koppelen, volg je deze stappen:

 1. Ga naar de website van Garmin en download Garmin Express, het programma dat speciaal ontwikkeld is voor het beheren van Garmin-apparaten op je computer.
 2. Volg de installatie-instructies om Garmin Express op je pc of laptop te installeren.
 3. Gebruik een USB-kabel om je Garmin-smartwatch met je computer te verbinden.
 4. Start het programma op je computer. Het zou automatisch je aangesloten Garmin-apparaat moeten detecteren.
 5. Garmin Express zal je door een reeks stappen leiden om je apparaat te registreren en te koppelen aan je Garmin Connect-account.
 6. Zodra je apparaat is gekoppeld, kan je gegevens tussen je Garmin-apparaat en Garmin Connect synchroniseren.

Hoe koppel je Garmin Connect aan Strava?

Hoe koppel je Garmin Connect aan Strava

Strava is een sociaal platform speciaal voor sporters, waarmee ze hun prestaties en trainingsroutes kunnen volgen en delen. Ontdek hoe je deze app met Garmin Connect verbindt voor een geïntegreerde sportervaring.

Om Garmin Connect aan Strava te koppelen, ga je als volgt te werk:

 1. Open de Garmin Connect-app op je smartphone of log in op de website van Garmin Connect.
 2. In de app tik je op het menu (3 lijntjes of een wiel) en selecteer 'Instellingen'. Op de website zoek je naar de instellingenoptie.
 3. Zoek naar een sectie genaamd 'Verbonden Apps' of 'Derde Partij Apps'.
 4. Zoek Strava in de lijst van beschikbare apps en selecteer het.
 5. Je Strava-account zal je vragen om in te loggen en de koppeling te autoriseren. Volg de instructies om de toegang te verlenen.
 6. Zodra de accounts gekoppeld zijn, synchroniseren je activiteiten automatisch van Garmin Connect naar Strava. Dit vereenvoudigt het bijhouden van je trainingen en het delen met je Strava-vrienden.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn