MM logo red

Zo kies je de beste tv en speakers voor het WK voetbal

Anouk4 JULI 2023
unknown description

Ben jij zot van voetbal en zoek je de beste tv en speakers om het WK te bekijken? MediaMarkt heeft tv’s, soundbars en subwoofers in allerlei soorten en (for)maten. Of je nu een fanatieke fan, een ouderwetse gezelligheidskijker of een tussen-de-bedrijven-door-supporter bent die de wedstrijd noodgedwongen on the go moet volgen: er is altijd een gepast optie voor scherm en geluid. Weet je niet waar te beginnen? Wij voor elk type voetbalsupporter de belangrijkste technische specificaties op een rij gezet.

Tv’s voor de fanatieke voetbalkijker

Tv’s voor de fanatieke voetbalkijker

Je somt moeiteloos alle spelers van dit jaar én alle voorgaande WK’s op, je baseert je agenda op het speelschema, ziet meteen of een speler buitenspel staat en wint altijd de poule. Kortom: jij leeft voor voetbal. Het liefst sta je in het stadion je keel schor te schreeuwen, maar als dat niet kan, verhuis je je hele supportersbasis gewoon naar je thuis. Om jouw eigen WK-tribune te bouwen, kies je om te beginnen een lekker grote tv van 55 inch of groter. Dat zorgt alvast voor dat echte stadiongevoel. Op zo’n enorm scherm wil je iedere tackle ook vlijmscherp zien, dus ga voor een hoge resolutie en kies minimaal een 4K-tv. Je kunt ook voor een 8K-tv gaan, die is 4x scherper dan een 4K-tv. Zorg dan wel dat je een tv met een groot scherm koopt, dan komen de haarscherpe details goed tot hun recht. Om te voorkomen dat het beeld wazig wordt, neem je een tv met een verversingssnelheid van 100 hertz en een 2.1 hdmi-aansluiting voor de kabel. Zo hapert er niets, en al zeker niet bij die beslissende goal! Heb jij een volledig elftal uitgenodigd? Dan heb je een brede kijkhoek nodig, zodat zelfs je vrienden op de reservebank alles goed zien.

Alle tv’s van 55 inch en groter bekijken

Alle 4K-tv’s bekijken

Alle 8K-tv’s bekijken

Tv’s voor supporters die graag online gamen

Tv’s voor supporters die graag online gamen

Ben jij zelfs in de halftime niet te houden en speel je tussen de wedstrijden nog snel wat FIFA zodat je in de sfeer blijft? Jij bent niet alleen een hardcore voetbalfan, jij ádemt voetbal. Om het beste uit je game te halen, kies jij minimaal een 4k-televisie met een verversingssnelheid van 100 hertz en minstens 1 hdmi 2.1-poort. Via de hdmi-kabel schieten de graphics razendsnel vanuit je console naar je scherm. Om de vertraging tussen je console en tv zo veel mogelijk te beperken, koop je een tv met een input lag van minder dan 10 seconden. Alles om de tegenstander te snel af te zijn en het winnende doelpunt te scoren, toch? En over je scherm gesproken, met een kleurdiepte van 10 bit zie je een groot scala aan levensechte kleuren die mooi in elkaar overvloeien. Met een kleurdiepte van 12 bit heb je een nóg groter kleurbereik.

Tv’s voor de gezelligheidskijker

Tv’s voor de gezelligheidskijker

Moet voor jou niet iedere counter eindeloos herhaald worden en ontferm jij je liever over de hapjes? Vind jij een wedstrijd in je eentje kijken maar niks en nodig je daarom de hele straat uit? Haal de zak chips al maar boven, want jij bent een echte gezelligheidskijker. Je organiseert gerust WK-avonden voor de hele wijk, maar je bent even tevreden met een avondje bingewatchen. Oké, dan zit je zeker goed met een full hd-tv of een televisie met 4K-resolutie. Kies een scherm van 65 inch, dan kan je wel je hele vriendengroep uitnodigen. Uiteraard neem je een smart-tv zodat je, als iedereen weg is, op je gemak serieus en films kunt streamen. Per merk is het besturingssysteem van de tv anders; let er bij het kopen op dat je een televisiemerk met een uitgebreid smart tv-platformkiest. Je geniet dan van een groot aanbod aan apps en slimme functies.

Bekijk alle 65 inch-tv’s

Tv’s voor de on the go-kijker

Tv’s voor de on the go-kijker

Loop jij altijd multitaskend door je huis of ben je veel onderweg? Heb je er al eens aan gedacht om verschillende kleine tv’s in je woning te hangen? Zo kan je de wedstrijd doorlopend volgen. Een tv van 32 inch is dan ideaal. Door het compacte formaat is hij ideaal voor een kleinere woonkamer, hobbykamer, keuken en slaapkamer. Vanwege het kleinere beeldscherm hebben deze tv’s meestal full hd-resolutie. Dat is geen probleem, want op zo’n klein scherm is het verschil met 4K-scherpte niet te zien. Kijk jij liever op een tablet, koop er dan een met een goede schermkwaliteit (resolutie). Hoe hoger de resolutie, hoe scherper het beeld. In de trein, tram of bus wil je natuurlijk je medereizigers niet storen en heb je ook niet altijd een stopcontact in de buurt. Vergeet daarom je powerbank en koptelefoon niet. Op drukke rumoerige plekken is een koptelefoon met noise canceling een goed idee. Die techniek filtert storend achtergrondgeluid weg zodat jij helemaal kunt opgaan in de match.

Bekijk alle 32 inch-tv’s

Bekijk alle tablets met een hoge resolutie

Powerbanks

Bekijk alle koptelefoons

Stadiongeluid in jouw huiskamer

Stadiongeluid in jouw huiskamer

Welk type voetbalkijker je ook bent: voor een WK heb je het beste geluid nodig. Met een homecinema-set haal je het Dolby Atmos bioscoopgeluid naar jouw woonkamer. Het levensechte geluid komt uit een aantal met elkaar verbonden losse speakers, die je strategisch in de kamer plaatst. Het geluid komt dus van alle kanten, waardoor het lijkt alsof je gewoon tussen de juichende supporters op de tribune zit. Een soundbar is compacter dan een homecinema-set: de speakers zitten in een balk die je voor de tv zet. Sommige soundbars hebben een ingebouwde of losse subwoofer die het geluid nog meer diepte geeft. Heb je weinig ruimte of houd je het liever wat simpeler? Dan is een hifi stereoset iets voor jou. Heb je al goede speakers, kies dan een hifi reciever of versterker.

Bekijk alle homecinema-sets

Bekijk alle soundbars

Bekijk alle soundbars met subwoofer

Bekijk alle hifi