MM logo red

Hoe werkt WhatsApp op je iPad of Android-tablet?

unknown description

WhatsApp houdt je altijd en overal verbonden met je vrienden en familie. Heb je net een nieuwe iPad, iPad Air of Android-tablet aangeschaft? Ontdek op deze pagina stap voor stap hoe je WhatsApp via de officiële app installeert en gebruikt, met duidelijke instructies die zijn afgestemd op het type tablet dat je hebt gekozen.

Hoe installeer je WhatsApp op je tablet?

Hoe installeer ik WhatsApp op mijn tablet?

Voor het eenvoudig gebruiken van WhatsApp op je tablet, kan je beginnen met de webversie van WhatsApp, namelijk WhatsApp Web. Open de browser op je tablet, bezoek de WhatsApp website en koppel je smartphone aan je tablet, iPad of iPad Air door de QR-code te scannen. Toch liever een app voor directe toegang tot je berichten zonder steeds de webpagina te hoeven bezoeken? Installeer dan de WhatsApp-app. Open de Google Play Store of App Store, zoek naar 'WhatsApp' en selecteer de officiële app. Tik op 'Installeren', download en installeer de app. Volg na het openen de stappen om je telefoonnummer te verifiëren en geef WhatsApp toegang tot je contacten en mediabestanden. Zo kan je op je tablet chatten en media delen, net zoals op je smartphone.

Wat zijn de verschillen tussen WhatsApp op een iPad en Android-tablet?

Wat zijn de verschillen tussen WhatsApp op een iPad en Android-tablet?

WhatsApp op een iPad werkt anders dan op een Android-tablet. Voor iPad-gebruikers is er geen officiële app in de App Store. In plaats daarvan gebruik je WhatsApp Web via de browser, waarbij je voor eenvoudige toegang een snelkoppeling op je beginscherm naar de webpagina kan toevoegen. Deze methode vereist dat je WhatsApp opent via een gekoppelde smartphone. Android-tabletgebruikers kunnen de officiële WhatsApp-app wel direct uit de Google Play Store installeren, waarmee ze de app zonder een smartphone kunnen gebruiken. Er zijn echter beperkingen: je kan de app niet tegelijk op een tablet en een smartphone gebruiken. Als alternatief voor WhatsApp op Android-tablets biedt de app Tablet Messenger toegang tot WhatsApp Web voor het verzenden en ontvangen van berichten.

WhatsApp op tablet koppelen

Om WhatsApp aan je Android-tablet, iPad of iPad Air te koppelen, gebruik je WhatsApp Web. Open de webbrowser op je tablet en ga naar de website van WhatsApp Web. Op je smartphone, open WhatsApp, tik op de 3 puntjes in de rechterbovenhoek (Android) of instellingen (iPhone), en kies 'WhatsApp Web'. Scan de QR-code die op je tablet verschijnt met je smartphone. Je WhatsApp-gesprekken verschijnen nu op je tablet.

Whatsapp op tablet zonder sim

Whatsapp op tablet zonder sim

Op je tablet zonder simkaart kan je WhatsApp ook gebruiken, zelfs zonder de app te installeren. Dit doe je met WhatsApp Web, de onlineversie van WhatsApp. Open de webversie op je tablet, scan met je smartphone de QR-code die verschijnt en zo koppel je beide toestellen aan elkaar. Voor Android-tablets zijn zowel de officiële WhatsApp-app als de Tablet Messenger-app een optie. Om WhatsApp te gebruiken op je iPad, koppel je simpelweg je smartphone. Zo bekijk en verstuur je berichten eenvoudig op de tablet, met hetzelfde account als op je telefoon.

Kan WhatsApp op tablet en telefoon tegelijk?

Kan WhatsApp op tablet en telefoon tegelijk?

WhatsApp heeft zijn functies uitgebreid, waardoor je de berichtendienst nu op meerdere apparaten tegelijk kan gebruiken. Zodra de app op je gsm is geïnstalleerd, kan je deze synchroniseren met tot 4 andere apparaten. Een belangrijke verbetering is dat deze extra apparaten niet langer continu verbonden hoeven te zijn met je mobiele telefoon. Voorheen was het noodzakelijk dat je gsm aanstond en internettoegang had voor WhatsApp-gebruik op andere devices, maar die beperking is nu opgeheven, wat meer flexibiliteit en gebruiksgemak biedt.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn