MM logo red

Hoe maak je een screenshot op je iPad?

Luca30 JANUARI 2024
unknown description

Weten hoe je een screenshot moet maken op je iPad kan heel handig zijn. Zo kan je informatie later bekijken, toevoegen aan een document of iets tonen aan een vriend of familielid. Lees hier hoe je een printscreen maakt voor jouw type iPad: iPad Pro, iPad Air of iPad mini.

Hoe maak je een screenshot, met of zonder de homeknop?

Hoe maak je een screenshot, met of zonder de homeknop?

Je kunt met elke iPad een screenshot maken. De manier waarop verschilt echter en is afhankelijk van het model: iPad Pro, iPad Air of iPad mini. Het hangt er ook vanaf welke generatie iPad je hebt, en of je iPad een homebutton. heeft of niet.

Heb jij de nieuwste iPad, of een model na 2022, en wil je graag een screenshot maken zonder homeknop? Hier lees je hoe. Druk tegelijkertijd de bovenste knop (of vergrendelknop) in samen met een van de volumeknoppen. Laat beide los. Is je screenshot gelukt? Dan zie je linksonder een miniatuur verschijnen. Bekijk de screenshot op je iPad meteen door op deze miniatuur te klikken of veeg naar links om deze te sluiten. Herhaal het nemen van een screenshot zo vaak als je maar wilt. Er is geen limiet.

Heeft jouw iPad wel een thuisknop? Druk dan tegelijkertijd de vergrendelknop en de thuisknop in en laat ze allebei meteen terug los. Zo maak je eenvoudig een screenshot met je iPad.

Hoe maak je een screenshot op een iPad pro?

Hoe maak je een screenshot op een iPad pro?

Een screenshot maken op een iPad pro? Dat is eenvoudig. Druk tegelijkertijd de vergrendelknop (rechts onderaan) en de volumeknop in. Laat beide los en je ziet een miniatuur links onderaan in het scherm verschijnen. Je printscreen vind je terug bij je applicatie ‘Foto’s’.

Hoe maak je een screenshot op een iPad Air?

Hoe maak je een screenshot op een iPad Air?

Wil je een screenshot op je iPad Air (1ste, 2de of 3de generatie)maken? Net als de iPad Pro heeft de iPad Air geen homeknop en ga je dus op dezelfde manier te werk. Dit is hoe je het aanpakt. Druk kort de vergrendelknop in samen met een volumeknop (hoger of lager). Laat los. Er verschijnt een miniatuur links onderaan op het scherm. Dit iPad Air-screenshot vind je automatisch terug in de app “Foto’s”.

Ben je benieuwd naar de verschillen tussen de iPad Air en de iPad Pro ? Bekijk onze handige vergelijkende gids. Of twijfel je tussen een iPad en een iPad Air ? Bekijk welke generatie perfect aan jouw noden voldoet.

Waar vind ik een screenshot terug op een iPad?

Waar vind ik een screenshot terug op een iPad?

Heb je een printscreen genomen met de iPad, maar weet je niet waar je deze terugvindt? Er zijn 2 opties. Na het nemen van de screenshot op de iPad verschijnt er links onderaan een miniatuur. Klik op deze miniatuur en je kan meteen je printscreen bekijken en zelfs bewerken. Ben je net te laat om op de miniatuur te klikken of wil je het printscreen op een ander moment bekijken? Ga dan naar de app ‘Foto’s’ en zie daar in het album ‘Recent’ het printscreen staan. Lukt het niet om de screenshot op je iPad te bekijken? Kijk dan even of er bij de kinderinstellingen beperkingen zijn ingesteld waardoor de Foto’s-app niet meteen zichtbaar is.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
 Alles over de nieuwste Apple iPad-modellen in 2023
Tablets

Alles over de nieuwste Apple iPad-modellen in 2024

Lees meer over