MM logo red

Wasmachine verhuizen: dit moet je zeker doen

unknown description

Een wasmachine of was-droogcombinatie verhuizen vraagt enige planning, want het is een zwaar apparaat dat niet eenvoudig te hanteren is. Bovendien moet je de wasautomaat goed tegen beschadigingen beveiligen tijdens het vervoer. Geen idee hoe je dat het best aanpakt? We delen een duidelijk stappenplan om de wasmachine veilig en efficiënt naar je nieuwe locatie te verhuizen.

Trommel vastzetten bij verhuis van wasmachine

Trommel vastzetten bij verhuis van wasmachine

Om beschadigingen aan de trommel van de wasmachine te voorkomen, zet je deze goed vast met speciale bouten of pinnen tijdens het vervoer. Dankzij deze beveiligingsmaatregel schudt de trommel niet heen en weer en ben je er zeker van dat je verhuis de levensduur van de wasmachine niet verkort. Waar je de transportbouten van het apparaat vastzet, verschilt per merk. Raadpleeg de handleiding van je wasmachine voor meer informatie, of het nu een Miele, Bosch, Samsung, AEG of een ander wasmachinemerk betreft. Vind je de transportbouten van je wasautomaat niet meer? Schroef de bovenkant van de machine los en vul de open ruimte met (oude) handdoeken. Ook dan kan de trommel niet meer bewegen.

Wasmachine verhuizen: 5 stappen

Wasmachine verhuizen: 5 stappen

1. Draai de waterkraan dicht en koppel de waterslang los van de afvoer. Voorzie een emmer om het water dat nog in de slang zit op te vangen. Open het klepje waarachter de filter zit en kantel het toestel licht zodat het resterende water uit de filter kan lopen.

2. Reinig de wasmachine langs de binnen- en buitenkant. Dit doe je met een sopje van warm water en zeep.

3. Zet de trommel van de wasmachine vast met de transportbouten, beugels of pinnen die bij het apparaat zijn geleverd.

4. Houd de wasmachine rechtop tijdens het vervoer. Zo blijft de trommel stabiel en komt er geen druk op de leidingen. Zet de wasautomaat ook goed vast in de verhuiswagen en bescherm de buitenkant met een deken of noppenfolie.

5. Zodra het toestel op de juiste plek staat, kun je de bouten verwijderen en de wasmachine aansluiten. Wil je de wasmachine en droogkast op elkaar zetten? Installeer eerst de wasautomaat en zet de droger erbovenop. Controleer tot slot of de wasmachine waterpas staat en sluit de slang op de afvoer aan. Nu kun je weer wassen.

Hoe een wasmachine vervoeren?

Hoe een wasmachine vervoeren?

Een wasmachine, was-droogcombinatie of wasmachine met stoomfunctie weegt gemiddeld 80 kilo. Jouw wasmachine verhuizen doe je dus best met 2 personen. Er bestaan handige hulpmiddelen om de machine op te tillen en te verplaatsen. Denk maar aan een verhuisband die je over je schouders hangt, zodat je de wasautomaat vanuit je benen kunt tillen. Om de wasmachine tijdens het transport niet te beschadigen, wikkel je ze in noppenfolie of een deken. Zet het toestel goed vast in de aanhang- of bestelwagen waarmee je naar je nieuwe woning verhuist. Zo verschuift de wasmachine niet tijdens het rijden.

Wasmachine verhuizen via een trap

Wasmachine verhuizen via een trap

Moet je wasmachine de trap op of af? Geen paniek, want je kunt een speciaal trapsteekwagentje huren of kopen waarmee je de machine vlot naar een andere verdieping verplaatst. Of vraag iemand om het apparaat te helpen dragen. Moet de wasautomaat de trap op? Zo ja, dan bepaalt de persoon die de bovenkant van de machine vasthoudt het tempo. Verhuis je naar beneden, dan geeft de persoon onderaan de machine het tempo aan. Houd de wasmachine altijd zo recht mogelijk en let goed op bij bochten. Heb je een smalle trap? Kijk vooraf de afmetingen van het toestel na om te zien of je er wel mee door de traphal kunt manoeuvreren.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
wasmachine stinkt - preview
Wassen & drogen

Stinkt je wasmachine? Dit is wat je er aan kunt doen

Lees meer over
goedkope wasmachine - preview
Wassen & drogen

Dit is onze top 10 van de goedkoopste wasmachines

Lees meer over
wasmachine reinigen - header
Wassen & drogen

Wasmachine reinigen: daarom is het belangrijk

Lees meer over