MM logo red

Hoe draag je gegevens over van de ene iPhone naar de andere iPhone?

Jasper21 SEPTEMBER 2023
unknown description

Het overdragen van je gegevens van de ene iPhone naar de andere garandeert dat al je relevante informatie, persoonlijke instellingen en multimedia-inhoud met je mee verhuizen wanneer je van iPhone wisselt. Zo kan je je nieuwe iPhone blijven gebruiken alsof het je vorige toestel is, wat een naadloze overgang mogelijk maakt zonder je dagelijkse bezigheden en gebruikspatronen te verstoren.

Hoe zet je gegevens over van de ene iPhone naar de andere iPhone?

Hoe zet je gegevens over van de ene iPhone naar de andere iPhone?

Je gegevens overzetten van de ene iPhone naar de andere is een vrij eenvoudig proces, maar het vereist wel enige voorbereiding. Alles begint met het maken van een reservekopie van je oude toestel. Daarvoor heb je 2 opties: via iCloud of via je computer met behulp van iTunes. Met iCloud navigeer je naar 'Instellingen', tik je op je naam, vervolgens op 'iCloud' en ten slotte op 'Maak nu reservekopie'. Zorg dat je toestel met een wifinetwerk verbonden is en start de reservekopie. Zodra die voltooid is, neem je je nieuwe iPhone en doorloop je de initiële instellingen. Bij de stap 'Apps & data' kies je voor 'Zet iCloud-reservekopie terug'. Log in op je iCloud-account en selecteer de zojuist gemaakte reservekopie. Als je een reservekopie via iTunes hebt gemaakt, sluit je je nieuwe iPhone aan op je computer, open je iTunes en kies je voor 'Zet reservekopie terug' nadat je op het icoon van je toestel hebt geklikt. De overdracht kan enige tijd in beslag nemen, afhankelijk van de hoeveelheid data. Eens het proces klaar is, zijn al je apps, instellingen en data weer op je nieuwe iPhone beschikbaar, zodat je moeiteloos verder kan gaan met waar je was gebleven.

Gegevens overbrengen van de ene iPhone naar de andere met behulp van een app

Gegevens overbrengen van de ene iPhone naar de andere met behulp van een app

Het overbrengen van gegevens van de ene iPhone naar de andere kan soms wat ingewikkeld zijn, maar met apps van derden zoals 'AnyTrans' of 'Dr.Fone - Phone Transfer' kan je dit proces aanzienlijk vereenvoudigen. Download en installeer eerst de app van je keuze op je computer. Open daarna de app en sluit beide iPhones aan met behulp van USB-kabels. Dergelijke apps beschikken meestal over een intuïtieve interface die je stap voor stap begeleidt. Doorgaans zie je beide iPhones naast elkaar in het venster van de app afgebeeld. Eén toestel fungeert als bron, het andere als bestemming. Verifieer dat je de configuratie correct hebt ingesteld, want je zult de data van het bronapparaat naar het bestemmingsapparaat overzetten. Bij de meeste apps kun je kiezen welke gegevens je wilt overzetten, of het nu gaat om contacten, berichten, foto's of andere soorten bestanden. Selecteer eenvoudigweg welke categorieën je wilt overdragen. Eenmaal alles ingesteld is, druk je op een knop zoals 'Start overdracht' of 'Toepassen'. Afhankelijk van de hoeveelheid te overzetten data kan dit even duren. Zodra de overdracht voltooid is, ontvang je een melding en zijn je gegevens beschikbaar op je nieuwe iPhone, klaar voor gebruik.

Gegevens overzetten van een iPhone naar een iPad

Gegevens overzetten van een iPhone naar een iPad

Je gegevens overzetten van je iPhone naar je iPad is relatief eenvoudig, vooral als je van methodes zoals iCloud of een gespecialiseerde app van derden gebruikmaakt. Neem bijvoorbeeld iCloud, dat standaard in alle Apple-apparaten is ingebouwd. Zorg er eerst voor dat zowel je iPhone als je iPad met wifi verbonden zijn. Ga vervolgens op je iPhone naar 'Instellingen', tik op je naam bovenin het scherm en selecteer 'iCloud'. Activeer iCloud-back-up voor de soorten gegevens die je wilt overdragen. Je hebt ook de optie om een volledige back-up te maken door op 'Nu back-up maken' te klikken. Zodra de back-up is voltooid, neem je je iPad en ga je naar 'Instellingen'. Als je een nieuwe iPad instelt, krijg je tijdens de installatie de optie om te herstellen vanuit een iCloud-back-up. Als je iPad al klaar is voor gebruik, ga dan naar 'Instellingen', tik op je naam, daarna op 'iCloud', en kies de soorten gegevens die je wilt synchroniseren. Als je een app van derden verkiest, verloopt het proces ongeveer hetzelfde: installeer de app op je computer, sluit beide apparaten aan, kies welke gegevens je wilt overdragen en start de overdracht. Apps zoals 'AnyTrans' of 'Dr.Fone - Phone Transfer' werken hier uitstekend voor.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
Google Nest - preview
Huishouden & Verzorging

Welkom in het huis dat meer rekening met je houdt

Lees meer over