MM logo red

Hoe kies je de juiste snellader?

Jasper24 APRIL 2024
unknown description

Moderne smartphones en tablets laad je 2 tot keer 3 zo snel op met een snellader. Hiervoor moet je toestel snelladen ondersteunen en heb je de juiste snellader nodig. Ontdek onze tips over hoe je de juiste oplader kiest om je smartphone of tablet extra snel op te laden.

Hoe werkt een snellader?

Hoe werkt een snellader?

Een snellader werkt als een turbo stroomvoorziening voor je telefoon. Deze lader stuurt meer stroom naar je apparaat dan een normale oplader waardoor je telefoon sneller oplaadt. Dit gebeurt veilig door slimme technologieën die ervoor zorgen dat je apparaat alleen de hoeveelheid stroom krijgt die het aankan, zonder risico op schade. In plaats van uren te wachten tot je telefoon is opgeladen, maak je dankzij een snellader weer snel gebruik van je telefoon. Het snellaadprotocol, zoals Power Delivery of Quick Charge, maakt dit mogelijk en is compatibel met diverse merken. Sommige merken zoals OnePlus gebruiken hun eigen specifieke protocollen en opladers. Om veilig te laden, is het essentieel dat zowel je smartphone als oplader hetzelfde snellaadprotocol ondersteunen. Daar lees je in het vervolg van dit artikel meer over.

Hoe snel laadt mijn telefoon op met een snellader?

Hoe snel laadt mijn telefoon op met een snellader?

Een snellader laadt je telefoon 2 tot 3 keer sneller op dan een gewone oplader. De exacte snelheid waarmee je toestel oplaadt, is afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan het vermogen van de snellader, de capaciteit van je batterij en het snellaadprotocol dat je telefoon ondersteunt. Sommige snelladers hebben slechts 30 minuten nodig om je telefoon tot 50% of meer op te laden, afhankelijk van de specifieke omstandigheden.

Belangrijk om te weten: meestal gebeurt snelladen maar tot een bepaald percentage van de batterijcapaciteit. Hierna neemt de snelheid af om de levensduur van je batterij te beschermen.

Welke snellader heb ik nodig voor Apple?

Welke snellader heb ik nodig voor Apple?

Heb je een iPhone 8 of een moderner model? Dan geniet je van snelladen via Power Delivery en laad je met een vermogen van maximaal 20 watt. Zo is je batterij al na 30 minuten voor ongeveer 50% opgeladen. Welkom als de batterij van je iPhone snel leeg is. Met een 5 watt-lader kom je in die tijd zelfs niet aan 20%. Sommige iPads, zoals de iPad Pro-serie, genieten ook van snelladen. Deze toestellen kunnen zelfs een vermogen van 29 watt aan. Zo is je toestel nog sneller opgeladen.

Welke snellader heb ik nodig voor Samsung?

Welke snellader heb ik nodig voor Samsung?

Samsung-smartphones zijn uitgerust met 2 mogelijke snellaadprotocollen: Adaptive Fast Charging of Super Fast Charging. Alle moderne Samsung-smartphones werken met Adaptive Fast Charging waarmee je je lege batterij in 30 minuten voor 40% oplaadt. Steeds meer nieuwe toestellen zijn uitgerust met Super Fast Charging; hiermee laad je je batterij in 30 minuten tot wel 60% op. Welke snellader je nodig hebt, is afhankelijk van je toestel. Hier volgt een overzicht:

EigendomSnellaadprotocollen
A50 serie, A30 serie, A70 serie

Super Fast Charging

A20 series, A10 series

Adaptive Fast Charging

S serie vanaf S20

Super Fast Charging

S serie tot S10

Adaptive Fast Charging

Flip serie

Adaptive Fast Charging

Fold serie

Super Fast Charging

Welke snellader heb ik nodig voor andere merken?

Welke snellader heb ik nodig voor andere merken?

Ook andere merken bieden toestellen aan met een snellaadprotocol. Welke snellader je nodig hebt, is afhankelijk van het merk van je smartphone:

  • Sony: Power Delivery
  • Xiaomi: Power Delivery
  • Huawei: Quick charge (aangepaste versie)
  • Motorola: Quick charge (aangepaste versie)
  • Huawei Pro en mate: speciale Huawei snellader
  • OnePlus: eigen snellaadprotocol
  • OPPO: eigen snellaadprotocol

Spring binnen in je plaatselijke MediaMarkt voor advies op maat.

Meer leren over de functies van je smartphone? Ontdek alles over back-ups maken met je android-smartphone, telefoongesprekken opnemen met je iPhone, QR-code scannen met je iPhone en wifi delen met je iPhone.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
Apple iPhone vs. Samsung: welke past bij jou?
Smartphones

Apple iPhone vs. Samsung: welke past bij jou?

Lees meer over