MM logo red

Je iPad laadt niet op? Dit kun je doen

Luca8 APRIL 2024
unknown description

Wil je Apple iPad , iPad Air , iPad Mini of iPad Pro niet meer opladen? Dat komt helaas af en toe voor. MediaMarkt helpt je graag uit de nood, maar in vele gevallen kun je oplaadproblemen eenvoudig zelf oplossen. Bekijk hier enkele veelvoorkomende oorzaken van een iPad die niet meer oplaadt en hoe je ze aanpakt.

Waarom laadt je iPad niet op?

Als je oplaadproblemen met je iPad ervaart, kan dit verschillende redenen hebben. Misschien laadt je iPad niet meer op omdat er stof in de oplaadpoort van het toestel zit, of is er iets aan de hand met je oplaadkabel. Daarnaast kunnen softwareproblemen ervoor zorgen dat je Apple iPad niet of heel langzaam oplaadt, net als een defecte batterij of oplaadpoort. Als je iPad niet oplaadt, kan dat ook door een defect stopcontact of ongeschikte oplaadbron komen. Hieronder vertellen we je hoe je nagaat wat het probleem veroorzaakt.

Hoe ga je te werk om je iPad terug op te laden?

Controleer de adapter en oplaadkabel

Controleer de adapter en oplaadkabel

Je iPad laadt niet op? Dan is de kans groot dat je oplader aan vervanging toe is. Als je oplaadkabel of adapter versleten is, krijgt je iPad mogelijk geen of onvoldoende stroom om op te laden. Misschien zie je al meteen een knik of scheur in de kabel, maar vaak kun je een defecte oplader niet met het blote oog identificeren. Probeer je iPad daarom met een andere oplaadkabel of adapter op te laden. Zo weet je meteen of je een van deze onderdelen moet vervangen.

Verander van stopcontact of oplaadbron

Verander van stopcontact of oplaadbron

Oplaadproblemen liggen niet altijd aan je tablet of oplader. Soms is het stopcontact dat je gebruikt simpelweg kapot of is er een probleem met je oplaadbron, bijvoorbeeld je powerbank of de USB-poort van je laptop. Kies een ander stopcontact of andere oplaadbron en test of je iPad dan wel oplaadt.

Maak je oplaadpoort schoon

Maak je oplaadpoort schoon

Als er vuil of stof in de oplaadpoort van de iPad zit, kan je oplader mogelijk geen contact met de batterij maken. Het resultaat? Je iPad laadt niet op. Deze kwestie los je eenvoudig op door de oplaadpoort voorzichtig schoon te maken. Dit doe je door erin te blazen of deze met een fijn borsteltje te reinigen.

Gebruik een Apple-oplader

Gebruik een Apple-oplader

Als je een oplaadkabel of adapter gebruikt die niet door Apple gecertificeerd is, kan dat problemen met het opladen van je iPad opleveren. De chip in de oplaadpoort kan bijvoorbeeld beschadigd raken, waardoor de oplader moeilijk verbinding met je iPad maakt. Vervang het accessoire door een gecertificeerde versie en controleer of de tablet terug oplaadt. Door een originele Apple-oplader te gebruiken, ben je bovendien zeker dat hij het juiste vermogen heeft.

Herstart de iPad

Herstart de iPad

Blijf je na het doorlopen van de vorige stappen oplaadproblemen ondervinden? Dan heb je wellicht met softwareproblemen te maken. Zet je iPad uit, wacht een 10-tal seconden en start de tablet vervolgens weer op.

Schakel een expert in

Schakel een expert in

Als niets helpt en je iPad maar niet wilt opladen, kan het zijn dat je batterij kapot is of dat er zich een intern probleem voordoet. Ga langs bij de MediaMarkt Smartbar, zodat we je kunnen helpen om de oorzaak van je oplaadprobleem op te sporen.

Een symbool op je scherm, maarje iPad laadt niet op

Tijdens het opladen van een iPad verschijnt er een bliksemschicht op het batterijsymbool in de rechterbovenhoek van je scherm. Wanneer je de iPad oplaadt terwijl hij uit staat, zie je een groot batterijsymbool op het scherm. Het komt weleens voor dat je iPad dit symbool weergeeft, maar toch niet oplaadt. Dat is vaak aan een verkeerde adapter met onvoldoende vermogen te wijten. Probeer het opnieuw met een door Apple gecertificeerde oplader. Laadt je iPad nog steeds niet op? Doorloop dan de stappen hierboven om de oorzaak op te sporen.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
 Alles over de nieuwste Apple iPad-modellen in 2023
Tablets

Alles over de nieuwste Apple iPad-modellen in 2024

Lees meer over