MM logo red

Inhoud

Dit is onze top 10 beste PlayStation 4-games 2024

unknown description

Ondertussen is de PlayStation 5 al een tijd op de markt, maar ook als je nog een PlayStation 4 in huis hebt, kun je kiezen uit een heleboel fijne games die je urenlang plezier bezorgen. Van shooters en racespellen tot avontuurlijke actiegames: MediaMarkt deelt de beste 10 games voor de PS4 van het moment, zodat je makkelijker een keuze kunt maken voor je volgende spel.

1. FIFA 23

De voetbalsimulatiegames van FIFA bestaan al meer dan 25 jaar, maar FIFA 23 is de voorlopig laatste editie in deze populaire serie. Traditiegetrouw bestuur je in deze game opnieuw je eigen voetbalploeg en stuur je spelers aan tijdens wedstrijden om je club te begeleiden naar de top. Wel bevat FIFA 23 vernieuwde gameplay, zoals nieuwe vrije trappen, strafschoppen en corners. Je kunt ook voor het eerst als vrouwenploeg spelen en genieten van crossplay op gameconsoles van dezelfde generatie. Zo kun je samen gamen met spelers die een Xbox One hebben. Speltypen omvatten het legendarische FIFA Ultimate Team, Carrière en Pro Clubs.

2. GTA V

Grand Theft Auto V is het 7de deel in de bekende GTA-serie. Deze avontuurlijke actiegame speelt zich af in een open wereld in de fictieve staat San Andreas, waar je als single player afwisselend 3 hoofdpersonages bestuurt. Zo volg je het verhaal van ex-bankovervaller Michael, crimineel Franklin en wapen- en drugsdealer Trevor, die overvallen moeten plegen onder druk van een corrupte overheid en de maffia. Verwacht je dus maar aan gameplay vol actie en geweld, overvallen, misdaden, shoot-outs en achtervolgingen. In Grand Theft Auto Online, de multiplayer-modus van het spel, kun je samen met wel 30 spelers deelnemen aan verschillende coöp-missies en uitdagingen.

3. Red Dead Redemption 2

In Red Dead Redemption 2 maak je een avontuurlijke reis door het Wilde Westen in 1899. Je speelt in een uitgestrekte open wereld als Arthur Morgan, een outlaw die op de vlucht is en moet zien te overleven tegen rivaliserende bendes, federale agenten en premiejagers. Vuurgevechten, lange verkenningstochten te paard door ruige landschappen, overvallen en jaagpartijen: dat is wat je van deze avontuurlijke actiegame mag verwachten. Red Dead Redemption speel je voornamelijk alleen, maar als je graag met vrienden gamet, kun je terecht in de online multiplayer-versie van het spel: Red Dead Online.

4. Call of Duty : Modern Warfare 2

In de first-person shooter Call of Duty: Modern Warfare 2 volg je opnieuw het verhaal van Task Force 141 (TF141), een special forces unit die Amerika verdedigt tegen een vijandige invasie. In dit vervolg op Call of Duty: Modern Warfare uit 2019 krijg je nieuwe wapens, voertuigen en uitrusting om je thuisland te verdedigen, geheime missies tot een goed einde te brengen, vijandige gebieden te infiltreren en bondgenoten te bevrijden. Deze game biedt ook verbeterde gameplay en graphics, zodat je het spel intenser dan ooit ervaart. Speel alleen in de solocampagne of als team in de multiplayer-modus en de spelmodus Special Ops.

5. F1 2022

Als auto’s en racen helemaal je ding zijn, dan is F1 2022 een prima game voor jou. In dit racesimulatiespel scheur je over het circuit om als eerste over de finishlijn te gaan. In dit 13e deel van de F1-serie geniet je bovendien van nieuwe auto’s en parcoursen en race je met de echte coureurs en teams van het FIA Formula One World Championship 2022. Er zijn ook verschillende speltypen, zodat je alleen, met z’n tweeën of met een team kunt racen. Nieuw is ook de F1 Life-modus, waarin je exclusieve supercars, outfits en accessoires kunt verzamelen.

6. The Witcher 3 : Wild Hunt

Ben je gebeten door de Netflixserie The Witcher? Kijk dan eens naar The Witcher 3: Wild Hunt voor de PS4. In deze actie-RPG treed je in het voetspoor van niemand minder dan Geralt of Rivia aka The Witcher. Je gaat op zoek naar je geadopteerde dochter, die op de vlucht is voor de Wild Hunt, een bovennatuurlijke kracht. In dit spel gebruik je magie en wapens om tegenstanders te verslaan en moet je uitdagingen oplossen om je vaardigheden te verbeteren en uitrusting te kopen. Leuk om te weten: deze game heeft 3 verschillende eindes, afhankelijk van de keuzes die je tijdens het spel maakt.

7. The Last of Us Part II

The Last of Us Part II is een van de bestverkochte PlayStation 4-games. Het verhaal speelt zich 5 jaar na de gebeurtenissen van The Last of Us uit 2013 af. Je volgt opnieuw het verhaal van Ellie, die na haar gevaarlijke reis door een post-apocalyptisch Amerika in een vreedzame gemeenschap van overlevenden woont. Maar na een verschrikkelijk gewelddadige gebeurtenis trekt Ellie er terug op uit om wraak te nemen. Deze avontuurlijke actiegame speel je vanuit het derde persoonsperspectief. Je geniet van verbeterde gameplay en graphics, zodat je de overlevingsstrijd van Ellie nog realistischer en gedetailleerder ervaart dan in de eerste game.

8. Marvel’s Spider-Man

Heb je altijd al eens in de huid van Spider-Man willen kruipen? Dat kan in Marvel’s Spider-Man, een avontuurlijke actiegame die zich afspeelt in een open wereld in New York. Je speelt als Peter Parker, die ondertussen een vaardige misdaadbestrijder is die zijn krachten goed onder controle heeft. In dit spel neemt hij het op tegen Mister Negative, die de stad wil verwoesten. Het is aan jou – Spider-Man – om hem tegen te houden. Slinger door de straten van New York, win gevechten tegen vijanden en voer missies uit om beloningen vrij te spelen, zoals nieuwe outfits, gadgets en zelfs extra content.

9. God of War : Ragnärok

God of War: Ragnärok is een actie-RPG die zich net als z’n voorganger God of War afspeelt in het Hoge Noorden. Je gaat opnieuw op avontuur met Kratos en zijn zoon Atreus, krachtige strijders die het einde van de wereld proberen te voorkomen. Daarvoor neem je het op tegen Noorse goden, bovennatuurlijke monsters en andere tegenstanders in spannende gevechten. Je moet daarnaast ook puzzels en uitdagingen oplossen en bondgenoten zoeken die je helpen om je missies te voltooien. In God of War Ragnärok krijg je verbeterde gameplay en nieuwe wapens en vaardigheden zoals combo-aanvallen, waarmee Kratos en Atreus nog efficiënter kunnen vechten.

10. Elden Ring

In deze fantasygame en actie-RPG rijd je op je paard Torrent door de open wereld van Lands Between, een uitgestrekt koninkrijk verscheurd door macht. Het is jouw missie om alle scherven van de magische Elden Ring op te sporen, de ring te herstellen en Elden Lord te worden. Tijdens je avontuur daal je af in kerkers vol nuttige voorwerpen, ga je gevechten aan waarvoor je magische spreuken en wapens gebruikt en leer je verschillende mysterieuze personages kennen. Elden Ring heeft ook een online multiplayer-mode, waarin je samen met andere spelers een team kunt vormen of tegen elkaar kunt vechten.