MM logo red

Wat is de beste ultrawide-monitor?

Luca4 JUNI 2024
unknown description

Ultrawide-monitoren, met hun brede beeldverhoudingen zoals 21:9 of 32:9, bieden een uitgestrekt zicht dat multitasking vergemakkelijkt en een meeslepende ervaring creëert bij het kijken van films of gamen. Bovendien bieden ze meer werkruimte zonder de noodzaak van meerdere schermen. Op deze pagina gaan we hier dieper op in.

Wat is een ultrawide-monitor en wat zijn de voordelen van dit type monitor?

Een ultrawide-monitor is uitstekend geschikt voor gebruikers die hun efficiëntie willen verhogen en tegelijkertijd een rijker visueel genot willen ervaren. Dit type monitor beschikt over een breder aspectratio dan de traditionele 16:9 ratio, meestal 21:9 of zelfs wijder. Dit biedt enkele voordelen:

Verbeterde productiviteit

Verbeterde productiviteit: door het bredere scherm kan je meerdere vensters of apps naast elkaar openen, wat multitasking vergemakkelijkt en de behoefte aan een 2de monitor reduceert.

Meeslepende ervaring

Meeslepende ervaring: of het nu gaat om gamen of het bekijken van films, de uitgebreide breedte van het beeldscherm zorgt voor een meer meeslepende ervaring door een breder gezichtsveld.

Waar moet je op letten bij het kopen van een ultrawide-monitor?

Waar moet je op letten bij het kopen van een ultrawide-monitor?

Bij het kiezen van een ultrawide-monitor zijn er een paar belangrijke punten om rekening mee te houden:

  • Controleer of je bureau groot genoeg is om een ultrawide-monitor te accommoderen. Niet enkel het scherm is breed maar vaak hebben ze een grotere monitorvoet dus meet je beschikbare ruimte om te zorgen dat het allemaal op je werkruimte past.
  • Voor een scherp en helder beeld, vooral bij grotere schermen, is een hoge beeldschermresolutie essentieel. Kijk naar modellen met ten minste 2560x1080 pixels voor 21:9 monitors, maar idealiter 3440x1440 pixels of hoger voor een optimale beeldkwaliteit.

Daarnaast is het ook goed om te letten op de connectiviteitsopties (zoals HDMI en DisplayPort), de verversingssnelheid (belangrijk voor gaming), en of het scherm functies biedt zoals aanpasbare standaarden of blauwlichtfilters voor comfort bij langdurig gebruik.

De beste ultrawide-monitoren op een rij

Ga helemaal op in je scherm met de beste ultrawide curved-monitor

vGa helemaal op in je scherm met de beste ultrawide curved-monitor

Laat je volledig meeslepen door het beeld met de beste ultrawide curved- monitor, of opteer voor een nog spectaculairdere ervaring met een super ultrawide-monitor. Deze is 50% breder dan een standaard ultrawide-monitor en heeft een verhouding van 32:9, gelijk aan 2 standaard 16:9-monitors naast elkaar. Deze curved-monitoren van merken zoals Samsung en LG bieden een filmachtige kijkervaring, vooral bij de 49-inch-modellen. De gebogen vorm van het scherm zorgt dat je nog dieper in de actie duikt, subliem voor zowel gaming als filmavonden. Zorg zowel voor een ruim als stevig bureau of meubel, want een super ultrawide-monitor neemt veel ruimte in beslag en is behoorlijk zwaar.

Maak je set-up compleet met de beste ultrawide gaming-monitor

Maak je set-up compleet met de beste ultrawide gaming-monitor

Upgrade your gaming met de beste ultrawide gaming-monitor en dompel jezelf onder in een ongeëvenaarde visuele ervaring. Een ultrawide-monitor strekt zich breed uit over je gezichtsveld, waardoor je geen detail mist tijdens het gamen. Maar een ultieme gaming-ervaring vereist meer dan alleen een degelijk scherm. Voeg een speciale gaming-headset toe voor kristalhelder geluid dat je strategieën verfijnt en je reactievermogen verscherpt. Een ergonomische gaming-stoel biedt het comfort dat je nodig hebt tijdens lange gamesessies, terwijl de juiste gaming-accessoires, zoals toetsenborden en muizen die speciaal zijn ontworpen voor gamers, je reactiesnelheid en precisie verbeteren. Samen creëren deze elementen een volledige en immersieve set-up die elke game naar een hoger niveau tilt.

De beste ultrawide-monitor van 2024 volgens onze expert

De beste ultrawide-monitor van 2024 volgens onze expert

Volgens onze experts is de beste ultrawide monitor van 2024 een model dat niet alleen uitblinkt in omvang en resolutie, maar ook in paneeltype. Dit jaar staan monitoren met IPS-panelen in de schijnwerpers, bekend om hun uitstekende kleurreproductie en brede kijkhoeken, essentieel voor grafische professionals en gamers die waarde hechten aan visuele precisie en consistentie. De beste ultrawide-monitor biedt een brede beeldverhouding die ruimte-efficiënt multitasken mogelijk maakt en een meeslepende ervaring creëert bij het bekijken van content of het spelen van games. Met geavanceerde functies zoals hoge verversingssnelheden, HDR-ondersteuning en aanpasbare instellingen, voldoet deze monitor aan de hoogste eisen van zowel productiviteit als entertainment.

Is ultrawide toch niet de perfecte match, bekijk dan eens onze curved-monitoren

Is ultrawide toch niet de perfecte match, bekijk dan eens onze curved-monitoren

Als een ultrawide-monitor niet helemaal aan je verwachtingen voldoet, neem dan eens een kijkje bij onze collectie curved-monitoren. Deze bieden een ergonomisch voordeel door een natuurlijkere kijkhoek te creëren, wat de belasting op je ogen en nek vermindert tijdens lange werkuren of uitgebreide gamesessies. Een belangrijk pluspunt van curved-monitoren is dat ze een consistente afstand tussen je ogen en het scherm behouden, wat kleurafwijkingen en storende reflecties minimaliseert. Ons assortiment omvat modellen met zowel subtiele als uitgesproken curven, zodat je precies het type monitor kan vinden dat perfect aansluit bij je werkruimte en behoeften.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
Monitor foto-video preview
Monitoren

Wat is het beste computerscherm voor foto- en videobewerking?

Lees meer over